Afbeelding
Foto: Johan van der Geest

SDO speelt gelijk tussen de onweersbuien door

Sport

BUSSUM - Bar en boos was het in Heemskerk. Het regende de gehele wedstrijd en voortdurend waren er zeer zware buien. De wedstrijd werd in de eerste helft zelfs onderbroken door onweer. Uiteindelijk was tussen de buien door een zeer spannende wedstrijd van het begin tot het einde. Het gelijke spel was uiteindelijk de verhouding.

Al na 6 min kreeg ADO 20 een open kans na een omschakel moment. Donovan Wal reageerde goed en stopte de ingeschoten bal. Twee min later weer een grote kans voor ADO maar alle voorwaartsen mistte. Weer een minuut later stond Donovan Wal weer op de goed plaats. In de 28 ste min kreeg SDO een niet te missen kans. Een op maar gegeven voorzet van Maikel van Latum werd voor een leeg doel gemist door Roy van Essen. Na een half uur spelen staakte scheidsrechter Midden de wedstrijd wegens noodweer met onweer.

In de tweede helft mocht SDO af en toe van geluk spreken dat ADO slordig was met de kansen. Doordat ADO op de aanval ging spelen kreeg SDO nog wel enkele mogelijkheden maar de meeste aanvallen werden slordig uitgespeeld. Toch verdiende SDO in die periode meer. 10 seconden voor het einde kwam de beloning bijna. ADO doelman Bas Vellema trapte uit in de voeten van Kick van Aelst die direct de bal op het lege doel schoot

Uit de krant