Afbeelding

BFC en NVC delen punten na spannende derby

Sport

NAARDEN/BUSSUM - Een spannende derby met tot de laatste seconde toe kansen, maar het duel tussen BFC en NVC bleef afgelopen zaterdag steken op 'slechts' een 1-1. 

BFC was het hele duel een stuk beter dan NVC. Althans, zo leek het. BFC mocht het spel maken, NVC loerde op de counter en speelde vooral met veel lange ballen. BFC had goed vat op het spel van de Naarders, maar kwam voor rust met welgeteld één kans op de proppen. Aanvoerder Dico Knevel zag een kopbal echter aan de verkeerde kant van de paal terechtkomen. 

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd. BFC kreeg nu wel een stuk meer kansen, maar kon geen goal maken. Het duurde tot halverwege de tweede helft voordat het raak was. Een goal van Tjerk Posthuma werd echter afgekeurd omdat er even daarvoor een overtreding op hem begaan werd. BFC mocht verrassend genoeg aanleggen voor een vrije trap, deze leverde ook geen goal op. 

Vlak na de afgekeurde treffer was het NVC dat wel raak schoot. BFC leek meteen wat terug te doen, maar het duurde echter tot de slotfase voordat de Bussumers een terechte tegentreffer konden produceren. Daarna kreeg de ploeg nog enkele kansen, maar de twee ploegen stapten toch met een punt van het veld. 

Uit de krant