Bussumse sport van het weekend

BFC komt tekort tegen runner-up

Een sterk verjongd BFC heeft afgelopen weekend geen zege kunnen boeken tegen Faja Lobi KDS, de nummer twee van het klassement. De Bussumers kwamen met 4-3 tekort tegen de sterke Utrechters.

BFC moest vol aan de bak, maar kreeg al vroeg een tegenslag te verwerken. Koud op het veld keek de ploeg al tegen een achterstand aan: meteen na de aftrap trok BFC ten aanval, maar een snelle counter van de tegenstander leverde een doelpunt op. BFC moest daarmee meteen de jacht op een tegentreffer openen. Dat was succesvol: al snel kon Olivier Blaauw de Bussumers met een doelpunt weer naast de tegenstander zetten. De tegenstander van de Bussumers kwam voor rust nog twee keer op voorsprong, waar vooral de eerste keer het opvallendst was. Toen BFC-keeper Desmond Ording met rugklachten noodgedwongen naar de kant moest en z'n vervanger nog onderweg was naar de goal, schoot Faja Lobi KDS voor een leeg doel raak. Vele protesten volgden, maar de goal werd toch goedgekeurd. De tegenstander maakte voor rust nog een derde goal, tussendoor scoorde Blaauw voor BFC weer. Na de rust was BFC de betere ploeg en kwam het, door weer een doelpunt van Blaauw, wederom terug. Weer kon de tegenstander meteen daarna weer een doelpunt maken, waardoor BFC verloor.

Sterk DOC alsnog ten onder

Er werd hard geknokt, maar toch hebben de korfballers van DOC afgelopen weekend een nederlaag geleden. De Bussumers kwamen tegen het sterke Thor met 9-13 net tekort.

DOC speelde erg sterk en kon vooral voor de rust goed meekomen met Thor. Vooral de eerste fase van het duel waren de twee teams erg aan elkaar gewaagd. Vlak voor rust kwam Thor echter op voorsprong te staan. DOC probeerde dat nog goed te maken, maar tevergeefs. Na de rust bleven de Bussumers knokken om toch een goed resultaat te kunnen boeken. Thor kon geen moment echt weglopen van de Bussumers, maar daar stond ook tegenover dat DOC tekort kwam om de opgelopen schade goed te maken. Het duel bleef wel tot het laatste moment spannend.