Foto: Johan van der Geest.
Foto: Johan van der Geest.

SDO wordt op laatste moment bestolen

Sport

BUSSUM - Het leek er afgelopen weekend lang op dat SDO een knappe zege zou boeken tegen het hoger geklasseerde JOS/Watergraafsmeer. De Bussumers speelden behoudend, maar stonden wel het hele duel op een voorsprong. De Amsterdammers hadden toch geluk en konden met een strafschop toch nog een punt pakken: 1-1.

SDO startte erg sterk tegen JOS/Watergraafsmeer en was vooral de eerste fase erg fel. Het leverde de Bussumers al snel een voorsprong op. Koud op het veld kon Djoey Dorresteijn een afgemeten voorzet van Gerrit Snijders achter de Amsterdamse doelman koppen. JOS/Watergraafsmeer kon er vervolgens amper wat tegenover zetten. De ploeg was het meest aan de bal en zette druk naar voren, SDO moest vooral ballen wegwerken. De Bussumse achterhoede stond echter goed. JOS/Watergraafsmeer kreeg slechts enkele kansjes. Als de Amsterdammers al voor gevaar konden zorgen, stond SDO-keeper Dion Thomas klaar om reddend op te treden. Daardoor bleven echt grote kansen voor JOS/Watergraafsmeer achterwege.

Na de rust startte SDO weer wat aanvallender. Met Sven Peereboom en Ilias El Mazouji voor Gerrit Snijders en Dennis de Loos kon SDO onder de druk vandaan voetballen en weer enkele kansen creëren. De grootste kans was voor Mike van 't Land. Het schot van de Bussumer werd echter knap gered door de keeper van de Amsterdammers. Vlak voor het slot van het duel kreeg SDO alsnog het deksel op de neus. Veel toeschouwers langs de kant van het veld waren stomverbaasd toen JOS/Watergraafsmeer een strafschop toegekend kreeg. De aanvaller van de Amsterdammers werd amper aangeraakt door een speler van SDO, kwam toch ten val en kreeg een penalty mee. JOS/Watergraafsmeer-speler Maurice Renger schoot vanaf elf meter zonder problemen raak en kon z'n ploeg zo alsnog aan een punt helpen. SDO kreeg nog wel een goede kans om alsnog een zege te boeken, maar het ontbrak de Bussumers aan geluk om alsnog als de beste ploeg van het veld te stappen.

Uit de krant