BFC probleemloos langs nummer laatst

BUSSUM - Zonder problemen hebben de voetballers van BFC afgelopen weekend het laatste duel van het jaar gewonnen. De Bussumers boekten een afgetekende zege tegen de nummer laatst Batavia '90: 0-5.

BFC startte sterk en trok al snel ten aanval. De Bussumers konden al vroeg op voorsprong komen door een treffer van Tjerk Posthuma. Al snel werd de jacht geopend op een tweede treffer, maar BFC had veel last van het steeds zwaarder en gladder wordende veld. Dat had tot gevolg dat er niet echt goede kansen gecreëerd konden worden. Voor rust kon Posthuma de voorsprong voor BFC echter toch verdubbelen.

BFC na rust beter
Na de rust bleef BFC beter voetballen, maar duurde het lang voordat er weer werd gescoord. De doelpunten kwamen er wel: jeugdspeler Jesse Albers maakte de derde Bussumse treffer. Daarna hoogde Posthuma het Bussumse doelpuntenaantal met nog twee goals op.

Achterstand nog 4 punten
BFC staat, na de eerste helft van het voetbaljaar, op plaats 5 van het klassement. De achterstand op de koploper bedraagt 4 punten.