Bussumse sport van het weekend

Sterk Nederhorst snoept BFC punt af

Vooral doordat Nederhorst meer vastberaden was heeft BFC slechts een punt overgehouden aan het treffen met de streekgenoot. De Bussumers gaven na rust een voorsprong weg en stapten met 2-2 van het veld.

BFC kwam amper op gang tegen Nederhorst. Vooral de eerste fase van de eerste helft was Nederhorst met vlagen beter dan de Bussumers, maar echte kansen bleven achterwege. Aanvallend stokte het nog vaak. Dat gold ook voor BFC, maar de Bussumers konden wel op voorsprong komen. Na een half uur voetballen schoot BFC-aanvoerder Dico Knevel een vrije trap van grote afstand knap raak. Na rust was het voetbal van de twee ploegen eveneens geen moment echt hoogstaand te noemen. BFC probeerde wel aan te vallen, maar maakte veel fouten. De eerste echt goede aanval kwam pas halverwege de tweede helft. Dat leverde wel meteen de tweede Bussumse treffer op: Olivier Blaauw schoot raak namens BFC. Na de tweede Bussumse treffer zette Nederhorst alles op alles om terug te kunnen komen. Echte goede kansen bleven achterwege, maar doordat ook BFC geen goals meer kon maken bleef de ploeg hopen op een goed resultaat. De slotfase van het duel leverde de Bergers alsnog een punt op: twee fouten van BFC zorgden ervoor dat Nederhorst twee keer kon scoren. Nederhorst kreeg zelfs nog een kans op een derde goal, maar BFC-keeper Vincent Trautig redde het punt voor de Bussumers.

Allen Weerbaar op stoom

Weer een afgetekende zege voor de voetballers van Allen Weerbaar. De Bussumse voetballers hebben vooralsnog geen punt verspeeld en waren afgelopen weekend weer op stoom: JSV/Nieuwegein werd op een 3-7 nederlaag getrakteerd.  Voor rust was het nog spannend en kwam de Bussumse ploeg zelfs even op achterstand te staan. Na de rust speelde AW met een man meer, na een rode kaart voor de tegenstander. De Bussumers kenden toen geen problemen meer.