Foto: Johan van der Geest.
Foto: Johan van der Geest.

SDO pakt knap punt

Sport

BUSSUM - Een knap punt voor SDO afgelopen weekend. De Bussumse voetballers kwamen tegen het hoger geklasseerde De Dijk sterk terug van een achterstand en kaapten met 2-2 een punt weg. Er waren zelfs nog kansen op meer.

SDO startte meteen al sterk, maar echt gevaar van de Bussumers bleef lang achterwege. De Amsterdamse tegenstander moest even op gang komen, maar toen de ploeg eenmaal begon te voetballen was het meteen raak: na een goede pass van een ploeggenoot kon Harry Zwarthoed SDO met een doelpunt op achterstand zetten. Even later werden de zorgen voor SDO nog een stuk groter: een corner van de Amsterdammers belandde pardoes tegen Rick van der Velden. De Bussumer passeerde daarmee onbedoeld de verkeerde doelman: 0-2.

Het had voor rust allemaal nog erger kunnen aflopen voor SDO. Vlak voor rust werd De Dijk-aanvaller Dennis Kaars een kans op een doelpunt ontnomen nadat Dwight Oehlers hem vastpakte. De Bussumer kwam weg met geel, de vrije trap van de Amsterdammers leverde vervolgens geen doelpunt op. SDO kreeg voor rust één goede kans: Ties Gerritse kopte goed, maar trof geen doel.

Na de rust was alles anders en speelde SDO een stuk sterker. De Bussumers konden al snel een tegentreffer maken. SDO-aanvaller Elroy Pappot schoot van afstand, waarna de bal hard tegen de touwen vloog. De goal leek SDO vleugels te geven. Met veel beter voetbal kreeg SDO meer kansen en werd de jacht op de 2-2 geopend. Dat doelpunt kwam er al snel: Pappot schoot een vrije trap langs de Amsterdamse doelman en bracht SDO daarmee helemaal terug. SDO kreeg zelfs nog kans op een derde treffer, maar Rick van der Velden kopte de bal tegen de lat. Het bleef daarna tot de laatste seconde spannend, maar het bleef 2-2.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s gisteren
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Afbeelding
‘Nardinc wijkt uit’ bij Utrechtse Poort Cultureel 3 jul, 16:26
Afbeelding
Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland: ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’ Algemeen 3 jul, 16:16
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring De schrijvende buurvrouw van Jan Veth Algemeen 3 jul, 11:30
Afbeelding
Auto en trein in botsing bij overweg Spiegelstraat 112 3 jul, 09:15
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief