BFC zakt voor eerste grote test

BUSSUM - De voetballers van BFC hebben afgelopen weekend geen potten kunnen breken tegen koploper ASV'65. De Bussumers zakten voor hun eerste grote test en vergaten, vooral door zwak spel voor rust, de eerste plaats over te nemen en deelname aan de play-offs nu al zeker te stellen. BFC verloor met 2-1 van de Ankeveners.

Het ontbrak BFC voor rust vooral aan vechtlust. De Bussumers bleken al snel na de aftrap erg gewaagd aan de tegenstander en kregen al snel een paar goede kansen, maar de aanvallers vergaten goed af te drukken. Doordat BFC vergat toe te slaan, kon ASV'65 langzaam het duel overnemen. De Ankeveners speelden een stuk sterker en bleken vooral ook een stuk stugger dan de Bussumers. ASV'65 sloeg voor rust twee keer hard toe. Halverwege de eerste helft kon de ploeg het goede spel belonen en BFC op achterstand zetten. BFC probeerde daarna meteen wat terug te doen, maar het ontbrak de ploeg aan vuur om ASV'65 echt op te jagen. Sterker nog: ASV'65 kon de voorsprong voor rust nog verdubbelen.

BFC na rust sterker
Na de rust leek BFC haar lessen geleerd te hebben van alles wat er voor rust gebeurde. De Bussumse ploeg speelde een stuk sterker dan daarvoor. Al snel leek de ploeg wat terug te doen: al meteen na rust werd een Bussumse goal afgekeurd. Zelfs toen de ploeg een levensgrote kans kreeg door met een strafschop toe te slaan, faalde de ploeg. Desondanks bleef de BFC door vechten. Zelfs toen de ploeg met een ondertal speelde, na een rode kaart, bleef BFC de betere ploeg. Op het laatste moment kon BFC met een treffer van aanvoerder Dico Knevel wat terugdoen, maar dat bleek te laat.