Bussumse sport van het weekend

Jeugd goud waard voor BFC

Weer een zege voor BFC. De Bussumse voetballers waren tegen Achterveld al snel een stuk beter, maar scoorden pas laat en wonnen met 2-0. De jeugd bleek de ban te kunnen breken voor de Bussumse ploeg.

Het was vanaf de aftrap BFC dat het spel maakte. De Bussumers stonden tegenover een zeer behoudend voetballende tegenstander en waren, mede daardoor, al snel een stuk beter. Waar Achterveld loerde op de counter, probeerde BFC vooral de aanval te zoeken. Dat Bussumers speelden echter op een te laag tempo, waardoor goede kansen achterwege bleven. Na de rust voerde BFC het tempo wel op en kreeg de ploeg ook veel meer kansen. De meeste kansen belandden echter op de paal of naast het doel. Dat BFC alsnog, terecht, 3 punten kon overhouden aan het duel had het te danken aan de jeugd: eerst kon jeugdspeler Jostein Ohm met een bekeken schot scoren, daarna was de jonge BFC-aanvaller Tjerk Posthuma trefzeker en was de zege zeker voor de Bussumse ploeg.

AW neemt afstand

Allen Weerbaar houdt koers aan kop van het klassement. De Bussumse voetballers wonnen afgelopen weekend weer: Domstad Majella werd met 3-1 aan de kant gezet. AW staat nu 4 punten los aan kop. Allen Weerbaar kwam al vroeg op voorsprong te staan door een doelpunt van Tarik Divarci. Met een benutte strafschop door Mustafa Kavas werd het voor rust 2-0 voor de Bussumers. Na rust kon Ferhat Uysal de derde Bussumse goal maken. De zege van afgelopen weekend was voor het nog ongeslagen Allen Weerbaar de zesde achtereenvolgende zege. Komende week gaat AW proberen de volgende ronde van de beker te halen. Het speelt dan tegen SVM.