Bussumse sport van het weekend

BFC vergeet eerste plaats te pakken

Doordat er geen doelpunten gemaakt werden heeft BFC afgelopen weekend een goede kans verspeeld om de eerste plaats te veroveren. De Bussumers pakten door 0-0 tegen koploper APWC een punt.

Het duel tussen BFC en APWC was anderhalf uur lang spannend te noemen. BFC startte het sterkst, maar vergat het eerste half uur op voorsprong te komen. Kansen waren er wel: op een schot van BFC-aanvoerder Dico Knevel redde de APWC-keeper sterk. Later belandden twee kopballen van Daan Wassili net naast het doel van de tegenstander. APWC deed na een half uur wat terug, maar BFC-keeper Desmond Ording redde een paar keer goed. Na de rust was het APWC dat sterker startte, maar weer kon BFC-keeper Ording z'n doel schoonhouden. BFC kreeg nog maar amper kansen. Zelfs toen BFC met een man meer speelde, na een rode kaart voor APWC, vergat de ploeg te scoren.

Bussumse hockeyers lopen schade op

De hockeyers van Gooische hebben hun goede reeks van de laatste weken afgelopen weekend geen vervolg kunnen geven. De Bussumers kwamen tegen het veel lager geklasseerde HBS slechts tot een punt: 2-2. De Bussumers keken al vroeg tegen een achterstand aan tegen de ontketende Bloemendalers. HBS speelde een stuk sterker en zorgde voor veel gevaar. Na rust konden de Bussumers wat terug doen en nam het de voorsprong door twee doelpunten over. HBS kon echter toch nog terugkomen: nadat de Bussumers door tweede gele kaarten met een ondertal moesten spelen redde HBS terecht nog een punt.

Knappe zege hockeysters

De hockeysters van Gooische hebben afgelopen weekend een knappe zege geboekt op GCHC, de nummer twee van het klassement. De Bussumers wonnen met 1-3. Zonder al te veel problemen werd het al snel 0-3 voor de Bussumse dames. Het ontbrak GCHC aan kracht om wat terug te doen.

Allen Weerbaar weer aan kop

Allen Weerbaar heeft de eerste plaats veroverd. De Bussumse voetballers wonnen afgelopen weekend met 4-1 van nummer laatst KVVA. Voetballend kon het nog wel wat beter, maar Allen Weerbaar kende amper problemen en stond al snel op een voorsprong.