BFC verpulvert tegenstander, SDO komt weer tekort

BUSSUM - Met zo'n beetje elke kans wel een goal heeft BFC afgelopen weekend geen spaan heel gelaten van tegenstander SC Muiden. De Bussumers wonnen het laatste bekerduel met 1-25. Het bleek echter onvoldoende voor BFC voor het halen van de volgende ronde van de beker.

De tegenstander werd door BFC vanaf de eerste seconde van het veld geblazen. De ploeg werd onder druk gezet en dat leverde al snel kansen en doelpunten op. BFC moest even op gang komen, maar toen er eenmaal gescoord werd bleken de Bussumers genadeloos. Na de eerste helft was de monsterzege al zeker en stond het 0-15 door doelpunten van Dico Knevel (6x), Maurits Knoop, Maxim Andriessen, Nasserdin Azzuzi (2x), Olivier Blaauw (3x) en Tjerk Posthuma (3x). Meteen na rust zette BFC door waar het voor rust mee begonnen was. Na slechts 30 seconden na rust was het alweer raak toen Maurits Knoop met een knappe boogbal het bal weer opende. Al snel volgden weer meer treffers. Er kwamen nog doelpunten van Maurits Knoop, Olivier Blaauw (2x), Dico Knevel (2x), Tjerk Posthuma (3x) en Maxim Andriessen. Halverwege de tweede helft had BFC even een slechtere fase en werden ook kansen om zeep geholpen. Dat gaf de tegenstander de kans om de eer te redden en een tegendoelpunt te maken.

Ondanks de monsterscore was het duel van afgelopen weekend wel het laatste bekerduel voor BFC. Door de eerdere nederlaag tegen Batavia '90 komt de Bussumse ploeg toch punten tekort.

SDO verspeelt weer punten
Er komt geen volgende bekerronde voor SDO. De Bussumer hoofdklasser verspeelde afgelopen weekend wederom punten en komt daarom tekort voor de tweede plaats. Afgelopen zaterdag werd het tegen streekgenoot SV Huizen 2-2.

SDO was het hele duel beter dan de streekgenoot. Voor rust kreeg de ploeg al snel kansen en kwam ook op voorsprong. Halverwege de eerste helft kon Maikel van Latum de bal voorfrommelen op Veirano Slager, waarna laatstgenoemde de score kon openen. Na een half uur spelen werd de voorsprong ook verdubbeld: een hard schot van Desley Groenewegen zorgde voor de 2-0. Na de rust kreeg SDO veel grote kansen om de score verder op te hogen, de kansen werden echter verprutst. Waar SDO het scoren vergat, deed de tegenstander dat wel en werd het alsnog 2-2. Daarmee werd SDO derde.