SDO verspeelt punten, eerste zege BFC

BUSSUM - Vooral doordat na rust grote kansen om zeep werden geholpen heeft SDO slechts een punt overgehouden aan het tweede bekerduel. De Bussumers kwamen tegen streekgenoot Zuidvogels tot 2-2.

SDO startte sterk, maar had voor rust nog wel problemen met het harde spel van de tegenstander. De tegenstander kwam na een half uur voetballen op voorsprong. SDO kon de schade echter nog voor rust repareren: een pass van Martijn Hendriks naar Gerrit Snijders leverde een goede voorzet op naar Desley Groenewegen. Met een hard schot kon de Bussumer scoren voor SDO.

Na de rust speelde SDO een stuk sterker dan daarvoor en was de ploeg op de meeste momenten heer en meester. Djoey Dorresteijn kon SDO op voorsprong zetten. De Bussumers vergaten daarna echter door te stoten. Twee levensgrote kansen werden om zeep geholpen. Terwijl SDO vergat te scoren, maakte de tegenstander nog wel een goal en werd het alsnog 2-2.

Eerste zege voor BFC
BFC heeft haar eerste bekerzege geboekt. De Bussumse voetballers wonnen vooral door een goede eerste helft met 4-1 van EDO.

Voor rust was BFC de beste ploeg van het veld en werd het al vlot 4-0 door doelpunten van Dico Knevel (2x) en Mitchell Loggen (2x). Na rust speelde BFC veel zwakker en kreeg het nog een tegengoal te verwerken, maar echt gevaar bleef achterwege.