Afbeelding

HCAW pakt voorsprong, maar houdt het spannend

Sport

BUSSUM - HCAW heeft nog steeds een goede kans op klassebehoud. De Bussumse honkbalhoofdklasser staat na afgelopen week twee punten voor op de laatste plaats. 

Afgelopen weekend en donderdag deden de Bussumers goede zaken. HCAW versloeg donderdag het beter geklasseerde UVV met 5-9. Doordat concurrent Mampaey The Hawks verloor, kwamen de Bussumers weer twee punten voor te staan op de ploeg. HCAW speelde sterk en had amper problemen met UVV. Met meerdere honkslagen kreeg HCAW al snel de honken vol. Na de derde slagbeurt stond er een voorsprong op het scorebord. UVV deed wel wat terug, maar HCAW bleef voor staan. De voorsprong werd zelfs nog een heel stuk groter, waardoor de zege zeker was.

HCAW vooral zondag sterk
Zaterdag was alles anders en maakte HCAW weer fouten. Vooral aan slag ontbrak het de Bussumers aan kracht om echt voor gevaar te zorgen. UVV had aan één punt voldoende om HCAW te verslaan. Waar HCAW zaterdag beter kon, was het zondag erg sterk. De Bussumers waren erg gedreven en kregen meteen kansen om de score te openen. Na de derde slagbeurt stond er een voorsprong op het scorebord. Twee slagbeurten later was de zege voor HCAW meteen zo goed als zeker. UVV kreeg geen enkele kans om terug te komen. HCAW kon vooral werken aan het vertrouwen in de aanloop naar de reeks duels tegen Mampaey The Hawks.

Uit de krant