SDO start beker met punt, nederlaag BFC

BUSSUM - Een spannend duel met veel doelpunten heeft SDO afgelopen weekend een punt opgeleverd. De kersverse Bussumse hoofdklasser deelde afgelopen weekend na het eerste bekerduel de punten met oude bekende Purmersteijn: 3-3.

SDO startte sterk en speelde het beste voetbal. Halverwege de eerste helft konden de Bussumers de score openen. Een harde knal van afstand van Rick van der Velden belandde laag tegen de touwen. De tegenstander kon daarna, met wat geluk, terugkomen toen Berry van 't Land de bal achter de verkeerde doelman werkte. Nog voor rust kon SDO de schade en de fout van Van 't Land herstellen: Desley Groenewegen zette SDO wederom op voorsprong. Na de rust kon SDO de voorsprong verder vergroten. Wederom kon Groenewegen scoren voor het elftal. De zege leek daardoor zeker. SDO vergat echter volgende kansen te benutten om de score verder op te hogen. Terwijl SDO dat vergat, scoorde de tegenstander wel. Twee keer zelfs, waardoor SDO alsnog punten verspeelde.

Nederlaag voor BFC
BFC heeft het eerste bekerduel afgelopen weekend verloren. De afgelopen jaar gedegradeerde Bussumers verloren van het zaterdagelftal van Batavia '90: 3-2. Het totaal veranderde BFC maakte vooral de eerste fase van het duel fouten. De ploeg moest vooral wennen aan het nogal hoge kunstgras. Daarna werd BFC wat beter en kwamen er ook wat kansjes. De tegenstander kwam echter vlak voor rust op voorsprong. Na de rust speelde BFC steeds beter. Het gaf nagenoeg geen kansen weg en zorgde zelf wel voor gevaar. Na een half uur na rust kon BFC de schade van voor rust repareren: Tjerk Posthuma reageerde attent op een fout van de keeper en scoorde. De BFC'er deed dat vlak daarna meteen weer en even leek het erop dat BFC over de tegenstander heen zou walsen. Een rode kaart deed de ploeg echter de das om: met een ondertal kreeg BFC geen kansen meer en kon de tegenstander de ploeg alsnog verslaan.

Allen Weerbaar sterk
Allen Weerbaar staat na het eerste bekerduel meteen aan kop van de poule. De Bussumers wonnen afgelopen weekend met 4-2 van HMS en zagen de concurrenten de punten delen.