Afbeelding

HCAW verspeelt voorsprong en moet knokken voor klassebehoud

Sport

BUSSUM - Het wordt voor de honkballers van HCAW nog een hele klus om klassebehoud zeker te stellen de komende weken. Afgelopen week verspeelden de Bussumse honkballers de voorsprong op DSS. HCAW verloor donderdag (1-0) en zaterdag (4-1) van DSS, zondag (6-2) won HCAW wel.

De nederlagen hebben voor HCAW tot gevolg dat de ploeg met een achterstand start aan de play-offs voor klassebehoud. Erger was nog dat de Bussumers afgelopen week wederom aantoonden ook tegen de 'zwakkere' ploegen van het klassement nog de grootste problemen te hebben. Anders gezegd: klassebehoud zeker stellen wordt bepaald geen gesneden koek voor de honkbalhoofdklasser.

HCAW vergeet te scoren
HCAW had donderdag nog wel kansen op een goede resultaat tegen DSS. De Bussumers kwamen met regelmaat op de honken, maar meer dan dat werd het geen moment. Het ontbrak HCAW aan kracht om ook echt tot scoren te komen. DSS speelde beter en deed wat HCAW vergat: scoren.

Grote problemen
Zaterdag kon HCAW wederom geen potten breken tegen DSS. De Bussumers probeerden het wel, maar deden aan slag teveel onder voor de Haarlemmers. DSS kon vervolgens wel weglopen van HCAW en stond na acht slagbeurten op een 4-0 voorsprong. HCAW deed met één puntje wel wat terug, maar dat was onvoldoende om DSS nog echt te doen wankelen.

Slechts één zege voor de eer
Een dag later was HCAW wel sterk genoeg om DSS te kunnen verslaan. Aan slag waren de Bussumers prompt een stuk beter. Mede daardoor werd er zonder al te veel problemen gewonnen van de Haarlemmers. Het was echter te laat: voor de twee ploegen stond slechts de eer op het spel.

Uit de krant