Afbeelding

Honkballers HCAW weer puntloos

Sport

BUSSUM - Weer geen punten voor de honkballers van HCAW afgelopen weekend. De Bussumse honkbalhoofdklasser kon geen potten breken tegen het sterke L&D Amsterdam Pirates en verloor zowel donderdag (6-2), zaterdag (10-0) als zondag (1-10) van de nummer één van het klassement.

HCAW kreeg geen grote kansen tegen de sterke Amsterdammers. Alleen donderdag startten de Bussumers nog goed en stond HCAW zelfs even op voorsprong tegen de ploeg. L&D Amsterdam Pirates had echter al snel een antwoord klaar en kon enkele slagbeurten later op 3-2 komen. Dat bleek meteen de genadeklap voor HCAW: L&D Amsterdam Pirates kon daarna verder weglopen en versloeg HCAW met 6-2. 

Twee dagen later had HCAW geen enkele kans tegen de Amsterdammers. Vanaf de eerste slag zette de ploeg de toon en had HCAW geen enkel antwoord op het spel van de tegenstander. De eerste door HCAW geworpen bal verdween meteen over de hekken, waardoor L&D Amsterdam Pirates op een voorsprong kwam. Met de tweede homerun brachten de Amsterdammers de stand een slagbeurt later op 5-0, waarmee de race wel was gelopen voor HCAW. Zondag kon HCAW weer op voorsprong komen. Kevin Nieveld kon ervoor zorgen dat Raoell Kortstam kon scoren en HCAW daarmee op 1-0 kon zetten. HCAW kon de tegenstander vervolgens lang van scoren afhouden en daardoor bleef het duel lang spannend. Halverwege brak het verzet van HCAW en kon L&D Amsterdam Pirates genadeloos toeslaan. Met een hele reeks aan punten werd toch nog afstand genomen van de Bussumers. 

Uit de krant