Afbeelding

SDO-coach: 'Slotfase was zenuwslopend, nu groot feest'

Sport

BUSSUM - SDO-coach Ivar van Dinteren heeft zijn eerste paar maanden als hoofdcoach al bekroond met een groot feest: de Bussumer promoveerde eerder vandaag met de club naar de hoofdklasse. "Wat een feest", reageerde de hoofdcoach meteen na afloop.

Van zenuwen had de Bussumer het grootste gedeelte van het duel geen last. "Enkele jongens wel, maar dat kun je je goed voorstellen. Voetballend kon het allemaal wel wat beter vandaag, maar we hebben gestreden voor wat we waard waren. We hadden vandaag wat meer geluk dan Alphense Boys en maakten twee goede goals. De slotfase was echt zenuwslopend, maar we hebben het gered en het wordt nu groot feest."

Hopen op behoud sleutelspelers
Van Dinteren staat ook volgend jaar als hoofdcoach voor het elftal van 'hoofdklasser' SDO. "Het wordt afwachten wat er dan allemaal gaat gebeuren. We moeten er nu vooral op hopen dat bepalende spelers er volgend jaar ook nog staan. Er wordt wat gesproken over transfers her en der. We hopen dat het allemaal goed komt. De jongens weten wat ze met SDO hebben en wat ze achterlaten. Laten we hopen dat het feest van vandaag ze toch overhaalt om ook volgend jaar voor SDO te spelen."

Uit de krant