Afbeelding
Actueel

SDO promoveert naar hoofdklasse

Sport

BUSSUM - SDO promoveert naar de hoofdklasse. De Bussumse voetballers wonnen vandaag het tweede play-offduel tegen Alphense Boys. SDO was, net als een week geleden, met 2-1 te sterk.

Voor een volgepakt sportpark startte SDO aanvallend. De Bussumers kregen al snel enkele kansen. Vlak voor rust kwam SDO terecht op voorsprong. Na wat eerdere plaagstootjes trof Rick van der Velden knap doel. 

Na rust spannende momenten
Na de rust was het Alphense Boys dat vol ten aanval trok. Vechtend voor de laatste kansen zorgde de ploeg voor veel gevaar. SDO moest het vooral hebben van snelle counters. Na één zo'n tegenaanval kon SDO de voorsprong verdubbelen. SDO-speler Mike van 't Land kon een afvallende bal oppakken en hard tegen de touwen werken. SDO was daarmee zo goed als zeker van promotie. Alphense Boys bleef echter aanzetten, kon zelfs nog een tegentreffer maken en kreeg nog meerdere kansen op succes. SDO kon de kansen echter ongedaan maken en zegevieren. 

Groot feest na afloop
Na afloop barstte een groot feest los door spelers en de honderden toegestroomde supporters. Met bloemen en flessen champagne werd er volop gehost door het sportpark. 

Uit de krant