Foto: Johan van der Geest
Foto: Johan van der Geest

Voetballers SDO klaar voor duel van het jaar

Sport

BUSSUM - De voetballers van SDO staan klaar voor de grote dag van komende zondag. De Bussumse voetbalclub kan dan voor het eerst na pakweg een eeuw promoveren naar de hoofdklasse. "Het wordt een enorm spannende dag, voor SDO en voor de rest voor Bussum", beschouwt SDO-coach Ivar van Dinteren voor. 

Het kan volgens Van Dinteren komende zondag nog alle kanten op. "We hebben het voordeel dat we het eerste duel gewonnen hebben. We hebben dus aan alles behalve een nederlaag voldoende om te promoveren. We gaan voor het beste resultaat, maar we staan wel voor een enorme klus. Alphense Boys heeft een heel goede ploeg en heeft komend weekend zeker kansen. Ze hoeven maar één keer te scoren om de achterstand van afgelopen weekend goed te maken. Het kan dus nog twee kanten op."

Er staat veel druk op SDO
Het duel van komende zondag leeft enorm, merkt ook de coach. "Dat merk je aan alles. Mensen spreken me op straat aan over SDO en de jongens zelf hebben het er ook vaak over. Daar komt nog eens bovenop dat er zondag honderden supporters langs de kant staan en er hoe dan ook veel aandacht voor het duel is. Er staat best wel wat druk op ons. De jongens gaan er vooralsnog goed mee om, ze hebben het tenslotte wel vaker meegemaakt de afgelopen jaren, maar het wordt afwachten hoe koel ze zondag aan de aftrap staan. Maar ze staan zeker klaar om te presteren."

Vanavond laatste keer oefenen
Voor het grote voetbalspektakel zondag losbarst, staan de voetballers vanavond nog een keer op het veld om ervoor te zorgen dat alles qua voetbalspel klaar is voor zondag. 

Geen kans om zelf langs het veld te staan om de voetballers van SDO te steunen? BussumsNieuws doet zondag rechtstreeks verslag van het duel. 

Uit de krant