Bussumse sport van het weekend

Goed slot voor HCAW

Met twee zeges op promovendus DSS hebben de honkballers van HCAW de eerste helft van het honkbaljaar goed afgesloten. Afgelopen donderdag wonnen de Bussumers met 1-0, zondag was de ploeg met 4-8 eveneens te sterk. Zaterdag werd HCAW wel verslagen: 3-5. HCAW had donderdag aan twee honkslagen voldoende om DSS te verslaan. Op een honkslag van Max Clarijs kon Gianni Frolijk een punt scoren voor de Bussumers. Zaterdag kwam HCAW aanvallend te kort om weer punten te pakken tegen DSS. Een dag later was HCAW aan slag een stuk sterker en konden de Bussumers na een spannend duel met 4-8 weer twee punten pakken. HCAW heeft de eerste helft van het honkbaljaar afgesloten op een zevende plaats. Met elf punten staan de Bussumers een punt achter op DSS, maar zes punten boven nummer laatst Mampaey The Hawks. Volgende week staat het volgende duel op het programma.

Allen Weerbaar komt tekort

Geen feest afgelopen weekend voor Allen Weerbaar. De Bussumse voetballers konden tegen Real Sranang afgelopen weekend geen potten breken (1-3) en verspeelden hun kans om te promoveren. Allen Weerbaar kwam op achterstand te staan, maar leek daarna sterk terug te komen. Met een tegentreffer en een strafschop kreeg de ploeg een goede kans om op voorsprong te pakken. Topscorer Ferhat Ayranci faalde echter vanaf elf meter. Real Sranang sloeg daarna toe en maakte nog twee doelpunten.

Zege voor DOC

De korfballers van DOC hebben afgelopen weekend hun laatste duel gewonnen. De Bussumers hadden aan één doelpuntje meer dan de tegenstander voldoende voor twee punten: tegen Oosterkwartier werd het 8-9. De twee ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en beantwoordden elkaar steeds met doelpunten. Na de eerste helft stond het 5-5. Na de rust maakte DOC wel wat foutjes, maar bleef de ploeg goed aanvallen. Vooral de slotfase van de Bussumers was sterk en dat leverde de ploeg ook een zege op.