Foto: Johan van der Geest.
Foto: Johan van der Geest.

SDO houdt stand op 'knollenveld'

Sport

BUSSUM - Er moest hard voor gewerkt worden, maar SDO heeft een punt overgehouden aan het eerste play-offduel tegen Poortugaal. De Bussumers kwamen op het zeer slechte veld van de tegenstander tot 1-1. Daarmee heeft SDO nog een goede kans op de volgende ronde van de play-offs te halen.

SDO en Poortugaal kwamen op het zeer slechte veld en het slechte weer amper aan goed voetballen toe. Het was vooral ploeteren. SDO probeerde er nog het beste van te maken, Poortugaal probeerde vooral met lange hoge ballen voor gevaar te zorgen en hoopte op geluk. SDO kreeg wel de beste kansen tegen Poortugaal. Zo werd onder meer een kopbal van SDO'er Dino van Essen op het laatste moment gestopt door een speler van de tegenstander. Even daarvoor zorgde ook de tegenstander voor gevaar en moest keeper Rolf Hazelaar reddend optreden.

Pas na meer dan een uur voetballen werd de eerste goal gemaakt. Poortugaal kon de score openen doen een voorzet langs een speler van SDO op het hoofd van Poortugaal-aanvaller Sander van Gool belandde. Laatstgenoemde kopte de bal tegen de touwen en zette SDO op achterstand. SDO kon op het laatste moment nog terugkomen. Een voorzet van Mike van 't Land kwam, na wat gerommel, voor de voeten van Ties Gerritse. Vervolgens kon Rick van der Velden de bal tegen een speler van de tegenstander aan werken waarna de bal tegen de touwen belandde en SDO alsnog op 1-1 kwam.

Uit de krant