Bussumse sport van het weekend

Nederlaag hockeysters, wel naar play-offs

Een nederlaag afgelopen weekend voor de hockeysters van Gooische. De Bussumers konden geen potten breken tegen koploper Amstelveen: 2-1. De hockeysters mogen desondanks toch meedoen aan de play-offs en houden een kans om te promoveren. Het ontbrak de Bussumse hockeysters vooral aan scherpte tegen Amstelveen. De ploeg kreeg wel kansen, maar hockeyde zonder verstand. De Bussumse treffer werd gemaakt door Nadine Profijt, maar dat was echter onvoldoende om een goed resultaat te boeken tegen Amstelveen. De Bussumse vrouwen waren al zeker van de play-offs. Morgen (donderdag) staat het eerste duel op het programma. De ploeg speelt dan tegen Deventer. Zaterdag volgt de return.

DOC komt tekort tegen koploper

Goede kansen, maar toch geen punten afgelopen weekend voor de korfballers van DOC. De Bussumers verloren van koploper DKV Victoria: 18-13. DOC startte nog goed tegen de koploper en was vooral de eerste fase van het duel erg gewaagd aan de tegenstander. Toch kon DKV Victoria voor rust al een gaatje slaan. Na de eerste helft stond het 10-5 voor de sterkste ploeg van het klassement. Na de rust begon DOC een stuk geconcentreerder en kon er meer gescoord worden. DOC kon het gat van zes punten voor een groot deel wegwerken tot twee punten. Het leek er even op dat DOC nog goede kansen kreeg op een goed resultaat, maar de tegenstander kon alsnog afstand nemen en de zege zeker stellen.