Het eerste dameselftal werd knap eerste en had feest.
Het eerste dameselftal werd knap eerste en had feest.

Lach en traan voor voetballers BFC

Sport

BUSSUM - Het zat er al een paar weken aan te komen, maar afgelopen weekend werd het echt zeker: het eerste elftal van BFC degradeert. Afgelopen weekend vervloog ook het laatste beetje hoop van de Bussumers op klassebehoud. Het elftal verloor fors van het beter geklasseerde Vriendenschaar: 7-1.

BFC vocht afgelopen weekend voor haar laatste kans. Er moest gewonnen worden. BFC begon dan ook scherp. De voetballers kregen al snel enkele kansen, maar doelpunten bleven achterwege. Vooral de keeper van de tegenstander stond een Bussumse treffer tegen en kon met een paar knappe manoeuvres goals voorkomen. De beste kansen waren voor Ahmed al Khanim en Siemen van Tongeren. Waar BFC vergat te scoren, deed de tegenstander dat wel. Voor rust werden foutjes van de achterhoede BFC fataal en kon de tegenstander 2-0 maken. Even later kon BFC wel wat terugdoen: Olivier Blaauw maakte een knappe goal en gaf BFC nog heel even hoop op een goede afloop. De hoop was echter snel vervlogen toen de tegenstander nog voor rust de 3-1 scoorde. Na de rust was het voor BFC als snel gedaan met de pret. De tegenstander scoorde al snel weer en daarmee was het laatste sprankje hoop voor BFC vervlogen. Zonder al te veel problemen kon de tegenstander nog 3 keer scoren en BFC verslagen achter laten.

BFC zakt na afgelopen weekend een klasse terug en zal komend jaar wederom moeten vechten voor een terugkeer naar de derde klasse. Het zal er dan wel wat anders voorstaan dan nu. Er staat onder meer een andere coach voor het eerste elftal: Ferry Hendrikse vertrekt, Danny Schenkel komt. Daarnaast vertrekken spelers Siemen van Tongeren en Mike Ruitenbeek.

Wel feest voor voetballers
Feest was het afgelopen weekend wel voor de voetbalsters van BFC. De Bussumse vrouwen stelden afgelopen weekend de eerste plaats zeker door tegenstander 't Goy te verslaan.

BFC kende geen problemen met 't Goy en versloeg de tegenstander zonder al te veel problemen. De Bussumers vermaakten de toeschouwers met twaalf doelpunten. Het werd dan ook 12-0 voor de Bussumse vrouwen.

De Bussumse vrouwen promoveren nu naar de derde klasse, waar het volgend jaar wederom mag gaan proberen om mee te doen met de beste teams van het klassement. Voetbalclub BFC was afgelopen weekend apetrots op het knappe resultaat van het eerste damesteam. "Een mooie stap vooruit voor onze vrouwentak die blijft groeien in grootte en prestaties", reageert het bestuur.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Taxatie van oude boeken in NH-hotel Jan Tabak in Bussum Algemeen gisteren
Logo
Afbeelding
Swim to Fight Cancer Muiden ‘Kanker voelt machteloos, nu kunnen we toch iets doen’ Mensen 17 aug, 16:30
Logo
Afbeelding
'Heb alles wat een mens gelukkig kan maken' Voormalig VVD-wethouder Jorrit Eijbersen geniet volop van burgemeestersbaan Mensen 17 aug, 15:04
Afbeelding
Nieuw lesjaar van Stichting Raja Yoga ’t Gooi gaat weer van start Algemeen 17 aug, 14:00
Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip regio 17 aug, 11:30
Logo
Afbeelding
Traject Almere-Hilversum is hiermee afgedekt GO Sharing introduceert elektrische deelscooters en e-bikes in Gooise Meren Bedrijven 17 aug, 09:09
Afbeelding
Leesclubs in Naarden en Bussum zoeken nieuwe leden Algemeen 17 aug, 08:43
Afbeelding
Politie rekent twee mannen in; verdachten in onderzoek naar brand en schietincident Naarden Politie 16 aug, 17:36
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief