Afbeelding

Nieuwe SDO coach kan al bijna met zijn team promoveren

Sport

BUSSUM - Nog maar net aangesteld als hoofdcoach van de club, maar nu al staat de Bussumse voetbalcoach Ivar van Dinteren een waar hoogtepunt te wachten met SDO. De kersverse oefenmeester van de amateurvoetbalclub start over twee weken het grootste avontuur tot nu toe: de play-offs om te promoveren naar de hoofdklasse.

Van Dinteren staat pas net wat meer dan een maand als coach voor het eerste elftal van SDO. De Bussumse ex-profvoetballer en daarnaast tot een half jaar geleden speler van SDO nam afgelopen maart het stokje over van zijn door de spelersgroep aan de kant gezette plaatsgenoot Ronald Heerschop. Laatstgenoemde zorgde ervoor dat SDO überhaupt een kans heeft om te promoveren naar de hoofdklasse, Van Dinteren mag het nu samen met de spelersgroep afmaken. "Een hele klus om meteen op te pakken, maar wel ontzettend leuk en leerzaam", aldus de Bussumer.

Je bent hoofdcoach geworden na veel gedoe door een toch wat onverwacht vertrek van Ronald Heerschop. Hoe was het om de taken zo plotsklaps over te nemen?
"Dat went heel snel, hoor. Zeker als je zelf met veel van deze jongens hebt gespeeld en de club goed kent. Vanwege al het gedoe vooraf was het wel raar om op zo'n moment aan de slag te gaan als coach, maar zo werkt het nou eenmaal. We hebben met z'n allen het beste met SDO voor en hebben snel de draad weer opgepakt."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant