Klassebehoud ver weg voor voetballers BFC

BUSSUM - Er moet de komende weken een wonder gebeuren voor BFC om klassebehoud zeker te stellen. Afgelopen weekend verloren de Bussumers het sleutelduel tegen Forza Almere: 0-2. Daarmee wordt de kans steeds groter dat de ploeg, na twee jaar derde klasse, weer gaat degraderen.

BFC had afgelopen weekend de pech dat concurrent Zwaluwen Utrecht afgelopen weekend wel won. Daarmee staat BFC voor een zware klus de komende weken. Met nog slechts 3 duels te spelen staan de Bussumers nu op een achterstand van 5 punten op de Utrechters. Er moeten komend weekend dus punten gepakt worden om nog kans te houden op klassebehoud.

Afgelopen weekend startte BFC, net als de afgelopen weken, vol goede moed aan het duel tegen Forza Almere. BFC leek de betere ploeg. Echte kansen bleven echter achterwege voor BFC. De Bussumers vergaten echt goed aan te vallen, Forza Almere deed dat wel en kon zelfs op voorsprong komen. Met een snelle counter kon de ploeg de score openen. BFC leek even van slag en mochten van geluk spreken dat er voor rust geen doelpunten meer werden gemaakt door Forza Almere, hoewel we wel kansen waren. Vlak voor rust leek BFC weer wat beter te worden, maar vele foutjes zorgden ervoor dat BFC geen moment echt voor gevaar kon zorgen. Na de rust toonde BFC vooral veel vechtlust. De Bussumers probeerden aan te vallen en zetten de tegenstanders meer en meer onder druk. Forza Almere moest knokken om stand te houden en werd steeds verder teruggedrongen. Ondanks de dadendrang van de Bussumers, was het aantal goede kansen op één hand te tellen. Forza Almere had aan één kans voldoende om de voorsprong te verdubbelen. BFC kwam daarna tekort om nog wat terug te kunnen doen.

Voetbalsters BFC op dreef
Het mannenelftal staat op het punt de derde klasse te verlaten, de voetbalvrouwen van BFC hebben nog een goede kans om te promoveren naar de derde klasse. De Bussumse vrouwen wonnen afgelopen weekend wederom: Waterwijk werd met 8-0 aan de kant gezet. BFC voetbalde erg verzorgd en was al snel de betere ploeg. De Almeerders kregen amper kansen tegen de sterke Bussumse dames. BFC kreeg zelf wel al snel kansen, maar het duurde lang voordat er gescoord werd. Toch was de zege voor BFC voor rust al zo goed als zeker: doelpunten van Emma Tönis, Daisy Sorial en Sjoera Simoons zorgden voor een 3-0 ruststand. Na de rust was het spelbeeld zo goed als hetzelfde. BFC was verreweg een maatje te groot voor de Almeerders. Aan BFC-kant konden Daisy Sorial en Sjoera Simoons met nog eens twee doelpunten per persoon het verschil maken. De laatste goal werd gemaakt door Nina Roeten.