Afbeelding

SDO maakt voetbaljaar af met Van Dinteren als hoofdcoach

Sport

BUSSUM - Voetbalclub SDO heeft Ivar van Dinteren aangesteld als hoofdcoach voor de rest van voetbaljaar. Dat maakt de voetbalclub vandaag bekend. 

Dat de Bussumse ex-prof en oud-speler van SDO het roer zou overnemen zat er al langer aan te komen, maar werd pas deze week zeker. Van Dinteren nam de afgelopen weken de honneurs al waar. 

SDO breekt met Ronald Heerschop
SDO had een vacature voor hoofdcoach nadat Ronald Heerschop noodgedwongen moest stoppen. De Bussumer, pas een halfjaar coach van de voetbalclub, werd afgelopen maart door de spelersgroep aan de kant gezet na een vertrouwensbreuk.

De voetbalclub probeerde de boel afgelopen weken nog te sussen, maar dat had geen resultaat. Na goed overleg werd besloten het contract met Heerschop te verbreken. SDO laat vandaag weten Heerschop te bedanken voor de goede resultaten tot nog toe: het eerste elftal haalde onder Heerschop de play-offs en doet knap mee met de top 3 van de eerste klasse. 

Zoektocht naar andere coach
Welke coach vanaf volgend jaar voor het eerste elftal van SDO staat moet de komende weken bekend worden. SDO voert daar nog gesprekken over.

Het zou goed kunnen dat SDO verder gaat met Ivar van Dinteren. De Bussumer heeft, op een haar na, de benodigde papieren om als hoofdcoach van SDO aan de slag te gaan. Daar komt nog eens bovenop dat Van Dinteren de voetbalclub als geen ander kent, nog samen voetbalde met veel van de spelers van het eerste elftal en bovenal ook nog eens goed in de groep ligt. 

Uit de krant