BFC verspeelt weer kansen

BUSSUM - BFC heeft afgelopen weekend op jacht naar klassebehoud weer geen punten gepakt. De Bussumers verloren van streekgenoot Victoria: 0-4.

Vooral voor rust had BFC kansen moeten benutten. Voetballend was het allemaal wel goed voor rust. BFC zocht al snel de aanval en kreeg al snel enkele kansen om de score te openen. Dat leek ook een paar keer te gaan gebeuren, maar BFC had de pech dat de keeper van de tegenstander, anders dan de rest van z'n ploeg, wel antwoord had op het voetbal van BFC. De keeper kon z'n doel knap schoonhouden.

Zoals zo vaak de afgelopen weken vergat BFC te scoren en deed de tegenstander dat wel. Vlak voor rust kon de tegenstander twee keer scoren. Vooral de tweede treffer was een fout van BFC. De Bussumers stonden te slapen toen een kort genomen hoekschop alsnog werd voorgegeven en door een speler van BFC achter de verkeerde doelman gewerkt. Verrassend genoeg stond BFC na de eerste helft op een 0-2 achterstand. Na de rust zette BFC alles op alles om terug te kunnen komen. De Bussumers speelden vol op de aanval en kregen ook nu kansen op doelpunten. Hoe groot de kansen ook waren, BFC had geen geluk. De allergrootste kans was voor Dico Knevel. De aanvoerder van de Bussumers krulde een verre trap langs de doelman van de tegenstander. Deze keer redde de lat voor de tegenstander. Het was het zelfde spelbeeld als voor rust. BFC was beter, de tegenstander scoorde. De Bussumers gaven veel weg, waardoor de tegenstander met snelle tegenaanvallen voor gevaar kon zorgen en zelfs weer kon scoren. Na een uur spelen stond het 0-4, waardoor BFC verloor. Na de laatste tegentreffer was het geloof op een goede afloop voor BFC weg. Het kwam als een mokerslag aan.

Nederlaag voetbalsters
De voetbalsters van BFC hebben afgelopen weekend een nederlaag geleden tegen het lager geklasseerde Aurora. De Bussumse koploper kwam met 2-1 tekort. BFC staat na afgelopen weekend ondanks de nederlaag nog wel steeds op de eerste plaats.