Foto: Johan van der Geest
Foto: Johan van der Geest

Geen doelpunten SDO, wel een punt

Sport

BUSSUM - Veel regen, daardoor een slecht veld en het ontbreken van scherpte met het afronden van kansen: SDO heeft slechts een punt overgehouden aan het duel met het lager geklasseerde Purmersteijn. De twee ploegen stapten met 0-0 van het veld.

Door de regen en het natte veld rolde de bal slecht. Dat had tot gevolg dat van leuk voetbal op hoog tempo geen moment sprake was. Toch was SDO voor rust de betere ploeg. De Bussumers hadden het duel onder controle en kreeg de ene na de andere grote kans op een doelpunt. Al vlak na de aftrap zorgde SDO voor het eerste gevaar. Rick van der Velden kreeg een goede kans om de score te openen, maar zag het schot gestopt worden door de goed spelende keeper van de tegenstander.

Er volgden meer zeer goede kansen voor SDO. Na een half uur spelen leek SDO af te stevenen op een doelpunt. Veirano Slager kon doorbreken en probeerde de bal te passen op aanvaller Maikel van Latum. De bal werd echter onderschept voordat SDO echt voor gevaar kon zorgen. Meteen daarna zette SDO door en bleef het spannend. Er volgden voor rust nog twee goede kansen, van Van der Velden en Van Latum, maar een doelpunt bleef achterwege.

Na de rust was alles anders. Terwijl SDO voor rust het spel kon maken, was het nu Purmersteijn dat het betere voetbal speelde. SDO zakte ver terug en zag Purmersteijn een paar goede kansen creëren. Met een hard schot op de paal en een paar knappe manoeuvres van keeper Rolf Hazelaar bleef SDO toch op de been. Zelf kregen de Bussumers nog amper kansen. Het spaarzame aantal kansen leverde ook geen doelpunten op.

Weer nederlaag voetbalsters
De voetbalsters van SDO hebben afgelopen weekend wederom een forse nederlaag geleden. Nadat een week geleden koploper RKDEO al met 0-4 te sterk was, werden de Bussumers nu verslagen door de nummer 3 van de stand: Berghuizen won met 6-2 van SDO.

Met nog slechts 3 duels te gaan kan SDO haast geen kant meer op. De Bussumers staan op voldoende voorsprong op de gevarenzone en hebben een te grote achterstand om nog potten te kunnen breken aan kop van het klassement. Over twee weken treffen de Bussumers Maarssen, dat net een paar plaatsen lager staat.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Frank Mooijman: 'Met geld kun je geen kampioensteam kopen' Familieclub. Vriendengroep. Coach Rombley. Landstitel voor HCAW is kampioenschap van het collectief Sport 30 sep, 12:00
Afbeelding
Musicalcomedy ‘Blind Date’ in Spant; over de wondere wereld van daten Cultureel 30 sep, 09:00
Logo
Afbeelding
'Gemeenteraadsleden moeten onderbouwing eisen' Verontwaardiging bij omwonenden over nieuwbouwplannen voor De Gooise Warande Buurt & wijk 30 sep, 08:00
Logo
Afbeelding
'In het begin het heel moeilijk' Van vluchteling tot ondernemer. Een KvK-nummer, een naaimachine en een auto. Meer had Ziba Khani niet nodig regio 29 sep, 18:05
Afbeelding
Seniorenmarkt in gemeentehuis Zorg 29 sep, 16:21
Afbeelding
Politie zoekt getuigen van mishandeling Politie 29 sep, 14:45
Afbeelding
40 miljoen euro extra voor onder andere gemeenten en lokale initiatieven Ministerie van VWS met ‘Beppie on Tour’ langs lokale initiatieven tijdens Week tegen Eenzaamheid Zorg 29 sep, 14:00
Afbeelding
Ook voor vragen tussendoor is Jeugd en Gezin voor iedereen bereikbaar Zorg 29 sep, 13:03
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief