Foto: FC Twente Media
Foto: FC Twente Media

Bussumse keeper Joël Drommel op jacht naar EK-deelname

Sport

BUSSUM - Bussumer Joël Drommel (18) gaat vanaf vanavond met het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar op jacht naar deelname aan het EK voetbal. De keeper speelt met het elftal tegen Servië, het eerste duel van het EK-kwalificatietoernooi dat de komende dagen wordt gespeeld. 

De keeper van FC Twente speelde al eerder met het jeugdelftal mee, maar dat was 'slechts' een oefenduel. De komende dagen staat er veel meer op het spel. 

Loopbaan Bussumer gaat hard
Het gaat de laatste maanden hard met de loopbaan van de talentvolle Bussumse doelman. Drommel maakte een jaar geleden de overstap naar FC Twente, afgelopen week nam de Bussumer voor het eerst plaats op de bank van het eerste elftal en dat levert hem dus nu ook een plaatsje onder de lat van het Nederlands jeugdelftal op.

Dat het zo goed gaat mag opvallend worden genoemd: Drommel was 4 jaar geleden nog veldspeler. Toch heeft de Bussumer het keeperstalent niet van een vreemde. Vader Piet-Jan Drommel was ook keeper en speelde enkele jaren voor de profs van Telstar en AZ. 

Drommel speelde eerder voor SDO. Daarna maakte de Bussumer de overstap naar Almere City FC en de amateurs van topklasser IJsselmeervogels, voordat FC Twente hem een contract aanbood. 

Uit de krant