Bussumse sport van het weekend

Voetballers BFC komen weer tekort

BFC moet met de week harder knokken om klassebehoud zeker te stellen. Afgelopen weekend verloor de Bussumse derdeklasser wederom: HDS was met 1-3 te sterk voor het geplaagde elftal. BFC moest het op meerdere fronten afleggen tegen de Leersummers. Vooral op vechtlust werden de Bussumers afgetroefd. Hard gewerkt werd er wel, maar het resultaat was onvoldoende.

BFC en HDS kregen vlak na de aftrap wat kansjes, maar de scherpte om te scoren ontbrak. Voor BFC kwam het meeste gevaar van Olivier Blaauw. De Bussumer kon met snelle rushes veel aanvallen opzetten voor BFC, waar HDS maar mondjesmaat een antwoord op had. Blaauw leek de score ook te openen voor BFC, maar werd naar de grond gewerkt. Dat leverde BFC een strafschop op. Aanvoerder Dico Knevel benutte deze en zette BFC op voorsprong.Na rust moest BFC het zonder de geblesseerd geraakte Blaauw doen en dat was te merken. HDS zette BFC meer en meer onder druk. Toen BFC zelf ook een rode kaart kreeg was het duel gespeeld en kon HDS met een sterke slotfase zonder al te veel problemen de zege zeker stellen. BFC probeerde nog wat terug te doen, maar kwam tekort.

Bussumse hockeysters weer aan kop

De hockeysters van Gooische hebben afgelopen weekend de eerste plaats weer heroverd. De Bussumse vrouwen speelden met vlagen ondermaats tegen Athena, maar wonnen wel: 3-2. Dat het nog spannend was, was vooral aan de Bussumers zelf te danken. De ploeg maakte enkele foutjes, waardoor de tegenstander kansen kreeg. Toch was Gooische op het laatste moment te sterk voor de nummer 5 van het klassement. Doordat concurrenten Amstelveen en Myra de punten verdeelden, staan de Bussumers nu twee punten los aan kop.

Strafcorner nekt hockeyers

Een vroege strafcorner heeft de hockeyers van Gooische afgelopen weekend de kop gekost tegen subtopper Union. De Bussumers verloren met 1-0. Na de strafcorner en dus de achterstand speelden de Bussumers naar behoren, maar een doelpunt bleef achterwege.

Korfballers weer van start

Voor de korfballers van DOC wordt komend weekend het veldkorfbaljaar weer hervat. De Bussumers gaan zaterdag voor het eerst weer het veld op en spelen dan tegen WWSV. DOC staat momenteel zesde, net een plaatsje hoger dan de tegenstander van komend weekend.

Zaalvoetballers sterk

De zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling hebben afgelopen weekend goede zaken gedaan. De Bussumers wonnen met 1-6 van het Almeerse FC Golden Stars. Daarmee nam de ploeg verder afstand van de gevarenzone onderaan het klassement. De Bussumers speelden zeer geconcentreerd en konden al snel afstand nemen van de tegenstander. Met een paar snelle treffers stond het al snel 0-3 en nog voor rust stonden de Bussumers op een 0-4 voorsprong. Daarmee was het duel wel gespeeld. Na de rust had de ploeg meer problemen met scoren, maar een ommekeer van de Almeerders bleef achterwege. ZVV Jos Geerling kon de voorsprong met gemak vasthouden.