Foto: Johan van der Geest.
Foto: Johan van der Geest.

Zwak SDO pakt toch punten na slecht duel

Sport

BUSSUM - Voetballend kon het allemaal een heel stuk beter, maar toch hebben de voetballers van SDO afgelopen weekend weer gewonnen. De Bussumers versloegen De Kennemers met 0-1 en deden daarmee zelfs nog goede zaken.

Het was een duel om snel te vergeten voor SDO. Voetballend hadden de Bussumers het geluk dat De Kennemers nog zwakker was en daardoor niet voor gevaar kon zorgen. SDO was, hoe zwak het zelf ook speelde, een maatje te groot. Het duurde een half uur voordat SDO op voorsprong kon komen. Aanvallers Maikel van Latum reageerde attent op een hoekschop van Jasper Spanjerberg. Berry van 't Land kon de hoekschop verder koppen, waardoor de bal voor de voeten van Van Latum kwam. Laatstgenoemde kon zonder problemen scoren. Voor het doelpunt kreeg SDO wel wat kansjes, maar echt grote kansen op een doelpunt waren schaars. Vlak na de SDO-goal leek De Kennemers even terug te komen. De ploeg kreeg een levensgrote kans, maar de bal werd door Dwight Oehlers op het laatste moment knap gered.

Na rust geen grote kansen meer
Na de rust probeerde De Kennemers vooral met lange ballen voor gevaar te zorgen. Voor SDO won Berry van 't Land echter elk kopduel en zo kwamen er geen kansen voor de tegenstander. SDO kon goed stand houden, zonder dat het zelf ook nog goede kansen kreeg.

Uit de krant