Afbeelding

Hockeyers doen goede zaken

Sport

BUSSUM - Na een vervelende week met puntenaftrek en net geen zege tegen HBS hebben de Bussumse hockeyers van Gooische weer eens gewonnen. De Bussumers hadden aan één doelpunt voldoende en versloegen Klein Zwitserland, dat net een plaatsje hoger staat, met 1-0.

De Bussumers moesten knokken voor de punten. Dat er werd gewonnen was vooral te danken aan de vechtlust van de ploeg. De hockeyers speelden sterk, maar kenden voldoende problemen met het stugge spel van de tegenstander. De tegenstander kreeg enkele goede kansen tegen de Bussumers, maar vergat te scoren. De kansen voor Gooische waren spaarzaam, maar de ploeg had wel aan één goede kans voldoende om de tegenstander te verslaan. Speler Stijn Gabriël kon z'n ploeg met een tip-in op voorsprong zetten en daarmee werd het duel dus gewonnen.

Hockeysters weer tweede
De hockeysters van Gooische staan weer op een tweede plaats. De Bussumers moesten een week geleden na de nederlaag tegen Overbos even afstand nemen van de eerste plaats en zakten meteen twee plaatsen naar beneden. Doordat de Bussumse vrouwen afgelopen weekend wonnen van Alkmaar (1-2) en concurrent Myra verloor, klom de ploeg weer een plekje. De Bussumers moesten vol aan de bak tegen Alkmaar afgelopen weekend. De ploeg kreeg meerdere goede kansen, maar kende wel problemen met afronden. Verder speelde het team erg ervaren. De twee Bussumse doelpunten kwamen van Nadine Profijt.

Uit de krant