SDO freewheelt naar weer een zege

BUSSUM - Weer een knappe zege voor de voetballers van SDO. Na de nederlaag tegen koploper De Meern bewezen de Bussumers zondag wederom dat SDO tot de top van de eerste klasse behoort: Stormvogels werd met 5-2 aan de kant gezet.

SDO bleek verreweg een maatje te groot voor Stormvogels. Al meteen na de aftrap toonden de Bussumers veel vechtlust en zagen de toeschouwers dat het elftal erop gebrand was om een zege te boeken. SDO kreeg al snel kansen en kon op voorsprong komen.

Na de rust nam SDO heel even wat gas terug en leek het er even op dat Stormvogels terug kon komen. SDO kon echter vertrouwen op de sterk spelende keeper Rolf Hazelaar. SDO rechtte echter al snel weer de rug en kon de zege vlug zeker stellen. Na een goed opgezette aanval door Dennis de Loos kon Maikel van Latum een rebound benutten. Even later was de zege helemaal zeker toen Djoey Dorrestein een doelpunt maken. Fokker maakte de zege compleet met een derde treffer. Stormvogels redde nog de eer met een knappe goal van afstand.

Eerherstel voor SDO-vrouwen
Na een reeks van zware nederlagen hebben de voetbalsters van SDO afgelopen weekend weer eens gewonnen. De Bussumse eersteklasser namen met zes doelpunten afstand van de reserves van Fortuna Wormerveer: 1-6. Het leverde, na twee maanden, de eerste zege van het jaar op. SDO speelde een stuk beter dan de afgelopen weken en kende geen grote problemen. Alleen voor rust moesten de voetbalsters nog hard knokken voor de punten. Na de rust voetbalde SDO een stuk beter en had Fortuna Wormerveer nog maar mondjesmaat een antwoord op het spel van de ploeg.