SDO verslaat subtopper

BUSSUM - Vooral door een sterke tweede helft heeft SDO afgelopen weekend een afgetekende zege geboekt op subtopper SJC. De Bussumse runner-up van de eerste klasse won met 4-0 van de nummer zeven van de stand.

Een week voor het treffen met koploper De Meern vormde het duel tegen SJC een goede generale voor de Bussumse voetballers. Voor rust was het duel spannend en leken de twee teams erg aan elkaar gewaagd. De beste kansen waren wel voor SDO. Al snel na de aftrap punterde Rick van der Velden de bal net over het SJC-doel. De tegenstander zette daar wel wat tegenover en kreeg ook wat kansjes. Vlak voor rust kwam SDO, toch nog wat verrassend, op voorsprong. Een van de betere spelers van het veld, Dino van Essen, benutte een rebound na een schot van Jasper Spanjerberg en zette SDO daarmee op voorsprong. Meteen daarna kwam zelfs de 2-0 toen Maikel van Latum na doorkoppen van Rick van der Velden de bal achter de SJC-doelman kon werken.

Na rust was het duel nog amper spannend te noemen. SDO voetbalde veel beter. Vooral op het middenveld kregen de Bussumers alle ruimte en kon de ploeg aanval na aanval opbouwen. Vlak na rust leverde dat de derde goal op. Met dank aan een fout van de achterhoede van de tegenstander kon Maikel van Latum de 3-0 maken. Vlak voor de slotfase kon Dennis de Loos met een doelpunt de zege voor SDO compleet maken.

Voetbalsters komen tekort
Met een gehavende ploeg hebben de voetbalsters van SDO afgelopen weekend geen goed resultaat kunnen boeken tegen de sterke promovendus Velsen. De Bussumers, zonder acht vaste waarden, kwamen met 2-5 tekort.

Het duel was voor rust spannend. SDO moest even wakker worden, maar bood daarna goed tegenstand. Toch kwam het op achterstand. Na rust vocht SDO voor wat het waard was. Er werd volop gestreden door de Bussumse vrouwen. Al snel volgden meerdere kansen. De slotfase leverde nog een treffer op. Het smaakte voor SDO naar meer, maar meer treffers bleven achterwege. De tegenstander kon wederom terugkomen. Na de 2-3 zette SDO alles op alles. Er werd gegokt, maar verloren: Velsen kon nog twee extra treffers maken en SDO zo geflatteerd verslaan.