Bussumse sport van het weekend

Voetbalsters BFC falen

De voetbalsters van BFC hebben afgelopen weekend de topper tegen runner-up Saestum verloren. De Bussumse koploper werd met 2-8 van de mat geveegd. BFC had de hoop met een zege afstand te nemen van de concurrent, maar moest overschakelen op 'plan B'. De Bussumers kwamen al snel op achterstand te staan. Het had de Bussumse vrouwen wakker moeten schudden, maar BFC bleef fouten maken. Na de eerste helft stond het 1-4. Na rust leek BFC even beter te gaan voetballen, maar Saestum sloeg meteen toe en BFC kreeg 4 doelpunten te verwerken. BFC staat na de nederlaag nog wel eerste.

Korfballers DOC komen tekort

De koploper was afgelopen weekend een maatje te groot voor de korfballers van DOC. De Bussumers kwamen met 9-11 net tekort tegen streekgenoot De Corvers. De Bussumse korfballers staan na afgelopen weekend op plaats 4 van het klassement. De achterstand op de koploper bedraagt ondertussen elf punten. DOC heeft nog twee duels te gaan voor de ploeg weer het veld op gaat.

BHC verslaat nummer laatst

De handballers van BHC hebben afgelopen weekend gewonnen van de nummer laatst van het klassement, Nieuwegein. De Bussumers waren met 20-34 een maatje te groot. BHC staat na afgelopen weekend op een derde plaats. Het team heeft nog 4 duels te spelen.

Ook zege handbalsters

Naast de handbalheren konden ook de handbalsters van BHC afgelopen weekend twee punten pakken. De Bussumse vrouwen waren met 9-10 net een stapje sterker dan VOS/DSG. De handbalsters staan momenteel op een derde plaats. De achterstand op de koploper bedraagt 4 punten.

Zaalvoetballers kunnen geen potten breken

Geen stunt afgelopen weekend voor de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling. De Bussumse topklasser moest toestaan dat koploper Texel '94 met 1-4 een maatje te groot was.  De Bussumers verloren het eerste duel met de Texelse tegenstander ook al. Nu leken de Bussumers meer kans te hebben. Al snel kon de ploeg meerdere kansen creëren, maar doelpunten bleven achterwege. Vlak voor de rust kwam de tegenstander toch op voorsprong. Na rust zette Texel '94 meer druk. De eerste fase van de tweede helft deed ZVV Jos Geerling meteen de das om. Snel achter elkaar maakte de koploper 3 doelpunten, waarmee de zege zeker werd gesteld. ZVV Jos Geerling kon alleen een eretreffer maken.