Afbeelding

Gifbeker BFC moet helemaal leeg

Sport

BUSSUM - Weer een klap voor de voetballers van BFC. De Bussumers leken zondag lang af te stevenen op een goed resultaat tegen streekgenoot Laren '99, maar verloren wederom. De Laarders versloegen de nummer laatst op het laatste moment met 1-2.

Dat BFC er als ploeg alles aan doet om de laatste plaats te ontlopen was afgelopen weekend nogmaals goed te merken. De Bussumers begonnen voortvarend en kwamen al vroeg op voorsprong. De goal kwam op naam van Tom Beekman. De Bussumer kon de bal veroveren en na een knappe manoeuvre de score openen voor het zo geplaagde BFC. Na de treffer was BFC de betere, maar de ploeg vergat een tweede doelpunt te maken.

Laren '99 komt terug
Halverwege de eerste helft kon Laren '99 terugkomen, mede door een foutje van de achterhoede van BFC. De Bussumers rechtten na de goal de rug en openden wederom de jacht op een voorsprong. BFC speelde als team, zocht goed de aanval en toonde bovenal veel vechtlust. Laren '99 loerde vooral op de counter, maar de achterhoede van BFC met debutanten Peter Mafuala en Jelle van der Geest gaf geen kansen weg en kon de schade lang met één tegendoelpunt beperkt houden. Daar stond wel tegenover dat BFC, ondanks wat kansjes, voor rust geen tweede goal kon maken.

BFC na rust beter
Na de rust waren de Bussumers weer het meest aan de bal. Voor het doel van de tegenstander bleef echt gevaar echter achterwege. Laren '99 leek wel even op voorsprong te komen, maar een goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Daarmee bleven de kansen op een goede afloop voor BFC open.
Het leek er lang op dat BFC en Laren '99 de punten zouden delen. BFC zette alles op alles om dat te voorkomen en nam meer risico. Dat kwam de ploeg duur te staan. De tegenstander kreeg meer ruimte om te voetballen en kon op het allerlaatste moment alsnog een tweede doelpunt maken, waarmee BFC verslagen werd. De nederlaag was vooral zuur, des te meer omdat BFC hard werkte en goed voetbalde.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Verkoop terrein blijkt niet in lijn met uitspraak Hoge Raad Kruijt: ‘Gemeente op glad ijs bij verkoop speelveld Jan ter Gouwweg’ Politiek 20 mei, 15:00
Afbeelding
In gesprek met vrijwilligers Valeriya Sergeeva en Hans Eijgenraam Hulpverlening aan Oekraïners kampt met veel administratieve hobbels Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Kerstfeest in mei bij Kindcentrum ‘t Mouwtje voor medewerkers Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief