SDO heeft zware klus aan SO Soest

BUSSUM - Geen goed voetbal, maar wel weer een zege afgelopen weekend voor de voetballers van SDO. De goed presterende Bussumse eersteklasser was met 3-1 te sterk voor het afgelopen jaar gepromoveerde SO Soest.

Vooral voor rust was het voetbal van de Bussumers slecht. Vooral aan de bal maakten de Bussumers fouten en werd de bal vaak verspeeld. Gescoord werd er wel al snel: een verre trap van SDO-keeper Rolf Hazelaar werd verkeerd weggekopt door een SO Soest-speler en belandde voor de voeten van Dennis de Loos. De Bussumer benutte het cadeautje en zette SDO met een goed schot op voorsprong.

SO Soest komt nog terug
De vreugde was echter al snel verdwenen toen SO Soest nog voor rust terug kon komen. Een fout van SDO zorgde ervoor dat een aanvaller van SO Soest de bal voor het oprapen had en doelman Hazelaar kon passeren. Meer kansen bleven voor rust zowel voor SDO als voor SO Soest achterwege.

Na rust snel klaar
Na rust stelde SDO snel orde op zaken. Koud op het veld kon Maikel van Latum voorgeven op Rowell van der Meer. De SDO-speler gaf vervolgens weer voor op Dennis de Loos. De Bussumer maakte vervolgens zijn tweede doelpunt van het duel. Daarmee was het duel meteen gespeeld. SO Soest probeerde nog van alles om wat terug te doen, maar het ontbrak de ploeg aan slagkracht. Daar stond tegenover dat SDO zelf ook amper toe kon slaan. Er kwam nog wel een doelpunt: Rick van der Velden kon de derde Bussumse goal maken op aangeven van Dennis de Loos. Daarmee won SDO wel, maar de zege had amper glans.