BFC recht de rug

BUSSUM - Met een zwaarbevochten zege hebben de voetballers van BFC afgelopen weekend goede zaken gedaan. De Bussumers konden tegen het beter geklasseerde Vriendenschaar hun rug rechten en stapten met een knappe 1-0 zege van het veld.

BFC toonde vanaf de eerste seconde veel vechtlust en was erg geconcentreerd. Daar stond tegenover dat de tegenstander meer aan de bal was, maar door goed werken van BFC kwamen er geen kansen voor de ploeg. BFC deed dat een stuk beter en zorgde voor rust al voor gevaar. Aanvallen waren goed, maar het afronden van de Bussumers kon beter. Voor rust bleven doelpunten, ondanks een paar leuke kansen, achterwege.

Na rust borduurde BFC voort op het goede spel van daarvoor. De tweede helft was nog maar net begonnen of BFC leek op voorsprong te komen door Mark den Boer. De Bussumse aanvaller ronde na een goede snelle aanval beheerst af. De goal werd echter afgekeurd door vermeend buitenspel. De afgekeurde goal gaf BFC echter wel het vertrouwen op een goede afloop. De Bussumers werden steeds sterker en creëerden de beste kansen. Halverwege de tweede helft kwam BFC terecht op voorsprong. Vanaf een afstand van pakweg 25 meter kon BFC-speler Davey du Maine een vrije trap knap tegen de touwen werken. Na de Bussumse treffer probeerde de tegenstander terug te komen. De sterk spelende BFC-achterhoede kon echter voorkomen dat de ploeg echt kansen kon creëren. De tegenstander zorgde met slechts wat afstandschoten voor gevaar, maar de ballen werden zonder problemen gekeerd door de goed keepende reservedoelman Jeroen Fokker. Het duel bleef tot de laatste seconden spannend, omdat BFC vergat een tweede goal te maken.