Bussumse sport van het weekend

Geflatteerde nederlaag BFC na streekderby

Nog genoeg problemen voor de voetballers van BFC. Afgelopen weekend werden de Bussumers, na een grotendeels goed duel, wederom verslagen: streekgenoot Victoria was met 4-1 te sterk voor BFC. BFC speelde vooral voor rust nog goed. De tegenstander was het meest aan de bal, maar kreeg geen goede kansen. BFC kwam ook maar amper aan aanvallen toe, maar had wel de beste kansen. De Bussumers zorgden een paar keer voor veel gevaar voor de goal van de tegenstander. Dat leverde voor rust al een voorsprong op. Rechtsachter Felix Mispelboom trok mee ten aanval en kon met een knappe bal Tom Beekman laten scoren. De tegenstander leek voor rust nog terug te komen, maar zag de bal na veel gerommel naast de BFC-goal komen. Na de rust hervatte BFC sterk en leek meteen weer te gaan scoren. Een honderd procent kans verdween net aan de verkeerde kant van de paal. De tegenstander kon vlak voor de slotfase twee treffers maken. Dat bleek een te grote klap voor BFC.

Vrouwen te sterk voor Aurora

De voetbalsters van BFC hebben afgelopen weekend goede zaken gedaan. De Bussumers waren met 2-0 te sterk voor de runner-up. Daardoor staat BFC nu acht punten los aan kop. BFC moest hard knokken, maar kreeg al snel de beste kansen. De twee punten kwamen van Daisy Sorial.

DOC pakt wederom punten

Weer punten voor de korfballers van DOC. De Bussumse ploeg was afgelopen weekend met 12-13 te sterk voor V&V. De Bussumers startten sterk en zorgden al snel voor meerdere aanvallen. De tegenstander deed echter hetzelfde, waardoor de teams voor rust al erg aan elkaar gewaagd waren. Aan twee kanten werden doelpunten gemaakt. Na de eerste helft stond het 6-7 voor de Bussumers. Het spel van de eerste helft stemde coach Edwin van der Kolk tevreden. Als DOC dat door zou zetten, zouden de punten zeker meegaan naar Bussum. Dat lukte de ploeg ook. Door goed de korfballen kon DOC de voorsprong al snel vergroten. V&V kon nog heel even terugkomen, maar DOC bleek toch een maatje te groot en won het duel.

Geen problemen voor BHC

Zonder al te veel problemen hebben de handballers van BHC afgelopen weekend een afgetekende zege geboekt tegen het lager geklasseerde Nieuwegein. De Bussumers waren met 30-14 een maatje te groot voor de nummer laatst. Door de zege kon BHC het gat met de onderste plaatsen wat vergroten. Het gat met de nummer laatst staat na afgelopen weekend op 4 punten. De twee concurrenten net onder BHC hebben een achterstand van twee punten. BHC speelt komend weekend tegen het Almeerse Havas dat evenveel punten heeft en dus tot een van de concurrenten gerekend mag worden.

Handbalsters net te sterk

Met net een doelpuntje meer hebben de handbalsters van BHC afgelopen weekend gewonnen van VOS/DSG. De Bussumers waren met 10-9 te sterk. Door de zege konden de Bussumse dames VOS/DSG passeren op het klassement. De Bussumers staan nu knap op plaats 4 van de stand. Komend weekend wacht de volgende concurrent: HSV '69.