Foto: Johan van der Geest.
Foto: Johan van der Geest.

Sprookje SDO duurt voort

Sport

BUSSUM - De voetballers van SDO weten nog steeds te verbazen. De Bussumse eersteklasser gaat nog steeds knap aan kop van het klassement. Afgelopen weekend werd er weer gewonnen: het sterke VVIJ werd na een zware en spannende pot met 1-0 aan de kant gezet.

SDO kende genoeg problemen met de sterke en felle tegenstander, maar kun rusten op een sterk spelende achterhoede. Dat had dan ook tot gevolg dat het gevaar van de tegenstander, dat speelde met een paar sterke flankspelers, goed weg te werken was. Dat gevaar kwam al snel: VVIJ kon al vroeg druk zetten en kreeg daarmee een paar goede kansen. Een hoekshop vloeg naast de goal, een kans één-op-één voor SDO-doelman Rolf Hazelaar werd gered door de Bussumse keeper. Het bleek het beeld van de eerste helft. VVIJ speelde sterk en was erg snel, maar voor de goal kreeg de ploeg amper kansen. SDO kreeg voor rust ook een goede kans toen een hoekschop van Djoey Dorresteijn op het hoofd van Micha Fokker belandde, maar de bal kwam net naast de goal. Na de rust was het spelbeeld ongeveer hetzelfde, maar nu werd het duel al snel opengebroken door SDO. De Bussumers kwamen meteen op voorsprong. Een worp van Rowell van der Meer op Djoey Dorresteijn zorgde ervoor dat SDO een kans kreeg. De bal leek nog te worden weggewerkt door de tegenstander, maar belandde prompt op het hoofd van Dennis de Loos. De Bussumer kopte raak en zette SDO daarmee op voorsprong. Het ontbrak de tegenstander daarna aan kracht om terug te kunnen komen. SDO kreeg wel nog twee hele grote kansen en toonde daarmee de klasse van de ploeg. De opvallendste kans was voor Rick van der Velden. De SDO-speler slalomde door de achterhoede van de tegenstander, maar schoot naast. Toch was de ene SDO-treffer voldoende voor de zege.

Maarssen te sterk voor vrouwen
De voetbalsters van SDO hebben afgelopen weekend geen potten kunnen breken tegen concurrent Maarssen. De Bussumse vrouwen kwamen met 5-2 tekort. Door de zege kon Maarsen SDO evenaren op plaats 5 van het klassement. SDO heeft nu een achterstand van zeven punten op de koploper.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Afbeelding
Fotowedstrijd ‘Zomergevoel in Gooise Meren’ Algemeen 30 jun, 10:35
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 09:08
Afbeelding
Open dag Vogelhospitaal Naarden Natuur en Milieu 30 jun, 08:02
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief