Bussumse sport van het weekend

Koploper te sterk voor Bussumse hockeyers

De koploper was afgelopen weekend een maatje te groot. De Bussumse hockeyers van Gooische hebben de knappe zege op Laren van een week geleden afgelopen weekend geen vervolg kunnen geven: koploper Voordaan was met 5-0 een stuk sterker. De Bussumers konden, anders dan een week geleden, geen potten breken en kwamen al snel op achterstand tegen de sterke koploper. Na de eerste helft was de nederlaag met een 4-0 ruststand al zo goed als zeker. De tegenstander was Gooische net een stapje voor en handelde steeds een stuk sneller. Na de rust kregen de Bussumers wel een paar goede kansen, onder meer met enkele strafcorners. Doelpunten bleven achterwege. Voordaan scoorde nog wel een keer. De Bussumers staan na afgelopen weekend op een achtste plaats van het klassement. De afgelopen week gepakte voorsprong op de naaste belagers verdampte echter weer. Gooische deelt de achtste plek dan ook met twee anderen, maar koestert wel een beter doelsaldo.

Punt voor hockeysters

Vooral doordat het spel op enkele momenten onder de maat was, hebben de hockeysters van Gooische slechts een punt overgehouden aan het treffen met het veel lager geklasseerde Haarlem: 1-1. De Bussumse dames kwamen op achterstand te staan. Na rust kon de ploeg terugkomen en waren er zelfs kansen op meer, maar de Bussumers schoten toch tekort. Na afgelopen weekend staan de Bussumers nog op een gedeelde tweede plaats. Komend weekend wacht het treffen met de sterke koploper Amstelveen.

Afgetekende zege DOC

Met een grote marge hebben de korfballers van DOC afgelopen weekend de eerste punten van het zaalkorfbaljaar gepakt. De Bussumers boekten tegen Andijk een afgetekende 6-12 zege. De Bussumers kenden geen grote problemen met de nog puntloze nummer laatst. DOC was het hele duel beter en won terecht. Daarmee werd afstand genomen van de nog puntloze concurrenten onderaan het klassement.

Zaalvoetballers delen punten

Geen hoogstaand voetbal en vele doelpunten, maar wel een punt voor de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling afgelopen weekend. De Bussumse topklasser stapte na het duel met Vrone met 1-1 van het veld. Het duel van afgelopen weekend leek met vlagen op een schaakspel. Met een gesloten achterhoede probeerde de twee ploegen elkaar te verslaan, waardoor van een echt goed duel geen moment sprake was. Spannend was het des te meer. ZVV Jos Geerling kon voor rust op voorsprong komen door een goede aanval. Leroy Oehlers kon de debuterende jeugdspeler Dailey Groenwegen met een knappe steekpass wegsturen, waarmee laatstgenoemde kon scoren. Er volgden meer kansen voor de Bussumers, maar doelpunten bleven achterwege. Na de rust bleef het spannend. De Bussumers leken lang stand te houden, maar moesten op het laatste moment toch nog de zege afstaan toen Vrone een tegentreffer kon maken.