Voetballers BFC rechten rug

BUSSUM - Het heeft even geduurd, maar na twee forse nederlagen achter elkaar hebben de voetballers van BFC weer eens gewonnen. De slecht presterende Bussumse derdeklasser was afgelopen weekend met 6-4 te sterk voor concurrent Zwaluwen Utrecht.

De toeschouwers langs het veld aan de Meerweg werden afgelopen weekend al snel vermaakt. BFC en Zwaluwen Utrecht startten fel en trokken meteen ten aanval. Al snel kwamen er ook kansen. Eerst belandde een bal van BFC op de lat van het Utrechtse doel, enkele momenten later kon de keeper van BFC een goal van de tegenstander voorkomen. Het bleek tekenend voor de eerste fase van het duel. BFC voetbalde beter, Zwaluwen Utrecht kwam op voorsprong. Na de goal rechtte BFC echter meteen de rug en kreeg al snel kansen om terug te komen. Dat lukte ook. Door doelpunten van aanvoerder Dico Knevel stond er na de eerste helft een 2-1 voorsprong op het even daarvoor door de burgemeester gepresenteerde scorebord van BFC. Waar het duel voor rust al spannend was, werd het na rust een waar spektakel. Voetballend kon het over het algemeen nog wel beter. De twee ploegen maakten nog wel wat foutjes, maar konden ook met enkele knap opgezette aanvallen voor gevaar zorgen. BFC benutte dat als eerste en kon twee goede aanvallen belonen met doelpunten. Eerst kon Siemen van Tongeren de vechtlust van de ploeg belonen, waarna Nasserdin Azzouzi ook een doelpunt maakte voor BFC. Toen ook Knevel met z'n derde goal de voorsprong nog verder vergrootte leek het duel wel gespeeld. Zwaluwen Utrecht kon nog heel even terugkomen en het duel spannend maken. Voor BFC maakte Tom Beekman een end aan de onzekere momenten; met een doelpunt was de langgewenste zege zeker.

Punten voor voetbalsters
Vooral door een sterke eerste helft hebben de voetbalsters van BFC afgelopen weekend gewonnen van Roda '46: 4-1. De gehavende Bussumse ploeg kwam al vroeg op voorsprong. De eerste helft leverde twee goals op. Na de rust was er een ander spelbeeld. Roda '46 zette meer aan en leek met goed voetbal terug te komen. Toch bleef de schade beperkt tot één doelpunt. BFC kon er nog twee doelpunten tegenover zetten en bleef ongeslagen.