Bussumse sport van het weekend

BFC laatste na wederom forse nederlaag

Weer een forse nederlaag voor de voetballers van BFC. Het ontbreekt de Bussumse derdeklasser nog steeds aan vorm. Dat was afgelopen weekend nog eens goed te merken toen de Bussumers met 5-0 werden weggespeeld door Saestum.

BFC startte ongeconcentreerd en stond al snel op achterstand. Slechts enkele seconden nadat BFC mocht aftrappen kon Saestum de bal veroveren en scoren. De Bussumers moesten dus meteen de jacht openen op een tegentreffer. Er kwamen al snel wat kansjes, maar de dadendrang bleek slechts van korte duur. Halverwege de eerste helft kwam er weer een tegentreffer van Saestum en daarmee leek de ban even gebroken. Voor rust kon de tegenstander zelfs tot 4-0 komen, waarmee het duel wel gespeeld was. BFC probeerde er na rust nog wat van te maken. De Bussumers probeerden aan te vallen en kansen te creëren. BFC kreeg echter amper kansen en als er al een kans kwam, dan rondde de ploeg slecht af. Saestum had ook meer problemen met scoren dan voorheen. Kansen waren er wel, maar vaak stond de Bussumse achterhoede goed en werden veel ballen weggewerkt. Toch kwam er nog één doelpunt.

Hockeyers pakken punt

Geen doelpunten, wel een punt afgelopen weekend voor de Bussumse hockeyers. De overgangsklasser stapte tegen Union met 0-0 van het veld af. De Bussumers kregen wel kansen en leken op momenten ook beter dan de tegenstander. Toch bleven doelpunten achterwege. Aan de kant van de Bussumers was vooral op te merken dat de ploeg problemen had met strafcorners. De tegenstander kon ook geen doelpunt maken. Dat het 0-0 bleef was dan ook terecht te noemen.

Hockeysters doen goede zaken

De Bussumse hockeysters hebben afgelopen weekend goede zaken gedaan door het hooggeklasseerde Athena met 2-3 aan de kant te zetten. Daarmee klom de ploeg een paar plaatsen. Gooische staat nu derde met evenveel punten als Athena. De hockeysters van Gooische kwamen kwamen snel op voorsprong. Tot twee keer toe kon Athena de voorsprong ongedaan maken. Na de derde Bussumse goal was de zege wel zeker.

Zaalvoetballers ronde verder

Zonder al te veel problemen heeft ZVV Jos Geerling de volgende ronde van de beker gehaald. De Bussumers sloten de poulefase afgelopen weekend af met een 11-0 zege op Naardense buur Adelaars. Daarmee bleven de Bussumers ongeslagen. De topklasser kreeg geen enkele goal tegen. Tegen de veel lager spelende Adelaars kenden de Bussumers geen problemen. Al snel konden de Bussumers op voorsprong komen. Er was op veel momenten geen houden aan voor de Naarders. Na de eerste helft stond er al een 0-6 stand op het scorebod. Na de rust zette ZVV Jos Geerling nog een paar keer aan en volgden er nog meerdere doelpunten. De Naarders kregen amper goede kansen. Heel even leek het erop dat de ploeg toch een eretreffer kon maken, maar twee afstandsschoten belandden echter op het houtwerk.