DOC geeft punten weg

BUSSUM - Met een nederlaag hebben de korfballers van DOC afgelopen weekend dure punten verspeeld. De Bussumers konden qua punten op dezelfde hoogte komen als tegenstander Oosterkwartier, maar verloren met 10-11 van de concurrent.

DOC startte goed aan het duel. Al snel konden de Bussumers achter elkaar 3 afstandsschoten benutten en scoren. Daarmee kwam de ploeg op voorsprong. Het duurde even voordat de tegenstander op gang kwam, maar al snel werd het weer spannend. Er werd om de beurt gescoord, waardoor de voorsprong voor DOC al snel op 5-3 stond. Daarna zakten de Bussumers even terug en kreeg de ploeg meer problemen met het afronden van kansen. De voorsprong van de ploeg verdampte dan ook tot een 5-6 achterstand na de eerste helft.

Na rust lukte het DOC amper om het scoren te hervatten. De Bussumers kregen genoeg kansen, maar afronden bleef een probleem. Dat had tot gevolg dat de achterstand steeds groter werd. Na een half uur na rust stond het 5-10 voor de Bussumers, waarmee het duel wel gespeeld leek. Toch kon DOC wonder boven wonder wel wat terugdoen. Na een knappe goal leek het geloof terug en kon DOC sterk terugkomen. Het was echter onvoldoende voor een punt of meer.