Foto: Johan van der Geest.
Foto: Johan van der Geest.

SDO na zege sterk aan kop

Sport

BUSSUM - Met een knappe zege na een bloedstollend duel doet SDO het goed. De Bussumse eersteklasser won afgelopen weekend knap van het sterke De Meern met 4-3 en behoort daarmee tot de koplopers van het klassement.

Het was goed te merken dat er veel op het spel stond. De voetballers van SDO startten niet goed. Veel ballen werden doelloos naar voren getrapt. De Bussumers speelden al snel beter, maar zakten vooral terug. De Meern mocht het spel maken, SDO loerde op de counter. Dat lukte SDO goed en al snel kwamen er meerdere kansen. Na een half uur kon SDO een eerste kans benutten toen Zeno Peereboom de Bussumers op voorsprong zette.

Vlak na rust kon De Meern toch nog terugkomen. Na een bekeken boogbal over doelman Rolf Hazelaar was het opeens raak. SDO rechtte vervolgens meteen weer de rug. De Bussumers konden de schade al snel repareren doordat Micha Fokker na een corner SDO weer op voorsprong kon zetten. De Bussumers konden daarna doordrukken en leken de zege met een derde goal, deze keer van Desley Groenewegen, zeker te stellen. De Meern, dat ondertussen met meer aanvallers speelde, kon toch terugkomen. Na de 4-2 van Veirano Slager was het duel toch gespeeld. De Meern kon nog één tegentreffer maken, maar dat was onvoldoende voor een goed resultaat.

Voetbalsters komen tekort
Met een gehavende ploeg hebben de voetbalsters van SDO een nederlaag geleden tegen Victoria Boys. De ex-hoofdklasser was met 0-2 te sterk voor de Bussumers. SDO vocht voor wat het waard was, maar kwam krachten tekort. Vooral aanvallend kon het beter. De tegenstander speelde verzorgder en kwam na een half uur op voorsprong. Na de thee bleef SDO hard werken en waren de twee teams aan elkaar gewaagd. Toch kon SDO geen doelpunt maken. De tegenstander sloeg nog wel een keer toe en boekte een afgetekende zege.

Uit de krant