Afgetekende zege voor SDO

BUSSUM - Veel aanvallen en goede kansen hebben SDO afgelopen zondag een zege opgeleverd tegen De Foresters. De Bussumers boekten met 4-0 een afgetekende zege en deden daarmee goede zaken.

SDO kon al snel voor veel gevaar zorgen. De aanvallers van de Bussumse ploeg waren op dreef en zetten de achterhoede van De Foresters meteen onder druk. Dat leverde ook doelpunten op. Halverwege de eerste helft kon de Bussumse ploeg op voorsprong komen door twee doelpunten van Dennis de Loos. Eerst kon de Bussumse aanvaller na een knappe voorzet alleen voor de keeper van de tegenstander komen en scoren. Vlak voor rust kon De Loos na een verre worp van Rowell van der Meer de bal wederom achter de doelman van de tegenstander werken.

Na de rust kwam SDO met een ondertal te staan toen Micha Fokker een tweede gele kaart kreeg. Toen Desley Groenewegen even later een strafschop veroorzaakte, leek het duel heel even te kantelen. De Foresters schoot vanaf elf meter echter tegen keeper Rolf Hazelaar aan. De Bussumse doelman moest daarna weer een paar keer redden. Toen de storm van De Foresters geluwd was kon SDO met een knappe goal van Daan Stroomberg de deur op slot doen. Vlak voor de slotfase volgde nog een doelpunt van Djoey Dorresteijn, waardoor de zege helemaal zeker was.

Zevenklapper voor voetbalsters
Met zeven doelpunten hebben de voetbalsters van SDO afgelopen weekend goede zaken gedaan. De Bussumse vrouwen wonnen met 7-2 van FC Purmerend.

SDO was meteen heer en meester en was met de bal aan de voet messcherp. Al snel kregen de Bussumers meerdere kansen en dat leverde ook al meteen doelpunten op. Voor rust was de zege voor SDO al zeker toen de ploeg met 5-0 voor stond. Na de thee kon FC Purmerend na twee foutjes van SDO met twee doelpunten wat terugdoen, maar een echte ommekeer bleef achterwege.