Bussumse sport van het weekend

BFC pakt op laatste moment zege

Het heeft even geduurd, maar BFC heeft de eerste zege van het nog jonge voetbaljaar te pakken. De Bussumse derdeklasser versloeg zondag op het allerlaatste moment tegenstander VEP: 3-2. BFC startte erg sterk en kreeg al snel kansen op de score te openen. VEP probeerde vooral met snelle counters voor gevaar te zorgen en dat lukte de ploeg ook goed. Toch kwam de meeste dadendrang van BFC. De Bussumers zagen eerst een harde pegel van ploeggenoot Reinder Gorter op het houtwerk belanden. Daarna was het wel raak: halverwege de eerste helft kon Dico Knevel vanaf elf meter de score openen. Snel daarna mocht de aanvoerder van de Bussumers nogmaals aanleggen. Knevel werkte de bal beheerst langs de keeper van de tegenstander. VEP kon alleen voor rust, ook met een strafschop, wat terug doen. Na rust duurde het lang voordat BFC weer kon scoren, waardoor VEP terug kon komen tot 2-2. BFC bleef vervolgens achter aanzetten om toch een zege te kunnen pakken. Dat lukte op het allerlaatste moment toen Bas 't Hart voor de Bussumers kon scoren.

Eerste helft helpt vrouwen
Een sterke eerste helft heeft de vrouwen van BFC zondag aan een zege geholpen tegen Maarssen: 3-2. Na de eerste helft stond er al 3-0 op het scorebord. Maarssen deed na rust wat terug, maar kwam tekort.

Scherp DOC doet goede zaken

Een snelle voorsprong heeft er voor gezorgd dat de korfballers van DOC afgelopen weekend hebben gewonnen van De Tovers. De Bussumers waren met 20-14 te sterk. DOC begon scherp en stond al snel op een 4-0 voorsprong. De Tovers leken even terug te komen, maar DOC kon voor rust de voorsprong vasthouden. Na de eerste helft stond er 12-9 op het scorebord en nam DOC een goede voorsprong op de zege. Na rust duurde het even voordat de ploegen op gang kwamen. DOC kon daar het best mee omgaan en kon vlak na rust enkele doelpunten maken, waardoor de zege langzaamaan zeker werd. De Bussumse korfballers konden de toeschouwers vermaken met veel leuke kansen en meerdere doelpunten. De Tovers kon daarna heel even wat terug doen, maar dat was onvoldoende om een echte ommekeer te forceren.

Tweede zege voor zaalvoetballers

De zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling hebben de geslaagde start van een week geleden afgelopen week een passend vervolg kunnen geven. De Bussumse topklasser was met 1-4 te sterk voor het gedreven HZV/'t Vennewater.
De Bussumers zetten al snel de toon en konden met meerdere kansen voor gevaar zorgen. De eerste helft leverde één treffer op. Vooral na rust konden de Bussumers weglopen. Een paar goede counters zorgden ervoor dat er gewonnen werd door de ploeg.