SDO vergeet door te drukken

BUSSUM - Veel beter spel, maar amper kansen. SDO heeft slechts een punt overgehouden aan de eerste speelronde van de eerste klasse. De Bussumers kwamen tegen promovendus Woerden tot 1-1.

Op een veld naast het hoofdveld van de Bussumse club waren SDO en Woerden erg aan elkaar gewaagd. Voor rust had SDO de overhand en was het veelal de baas. Er kwamen al snel wat kansjes, maar echt grote kansen waren spaarzaam. Toch konden de Bussumers geheel terecht een voorsprong pakken door een doelpunt van Maickel van Latum. Op aangeven van Desley Groenewegen kon de SDO-speler de bal achter de doelman van de tegenstander werken. Meteen daarna kreeg SDO nog wat kansjes, maar vergat het door te drukken en de voorsprong te vergroten. Sterker nog: waar SDO vergat om te scoren, deed Woerden dat wel. Een bal vanaf de flank werd verkeerd beoordeeld door de achterhoede van SDO, waardoor een speler van Woerden kon scoren.

Na rust was er van spektakel geen moment sprake. Kansen bleven achterwege. Woerden leek tevreden met een punt, SDO kreeg geen goede kansen om alsnog een zege te pakken. Met de broers Van 't Land op het veld kreeg de ploeg nog wel één goede kans, maar de bal vloog naast.

Vrouwen starten met punt
Na een sterke start hebben de voetbalsters van SDO slechts een punt over gehouden aan het duel tegen Zaandijk. De Bussumse vrouwen, al zeker van de volgende ronde van de beker, stapten na het eerste normale voetbalduel met 1-1 van het veld.

Op een zeer slecht veld begonnen de vrouwen van SDO erg goed. De tegenstander speelde echter compact en het was voor SDO zoeken naar een gaatje. Toch kwamen er al snel wat kansen, maar met het afwerken op doel faalden de Bussumers veel. SDO vergat te scoren, de tegenstander deed dat wel en kwam halverwege op 1-0.

Na rust bleef SDO beter en met goed veldspel werden meerdere kansen gecreëerd. Na een half uur spelen kwam de Bussumse tegentreffer van de voet van Demi Hemelaar. Het bracht SDO terecht een punt na een goed duel. Daarmee startte de Bussumse ploeg ook naar behoren.