Afbeelding
Foto: Jans van der Horn

KNZ&RV Muiden organiseert introductiedag ‘Gigroeien’

Sport

MUIDEN - De KNZ&RV Muiden organiseert volgende maand een introductiedag voor belangstellenden die willen kennismaken met ‘gigroeien’. “Gigroeien is de ideale sport voor energieke mensen die genieten van watersport en fysieke inspanning”, vertelt André Steenman van KNZ&RV Muiden. 

“Je traint er je uithoudingsvermogen en spierkracht mee. De combinatie van wisselende weersomstandigheden en essentiële samenwerking in de boot maakt dit tot de ultieme teamsport. Vanuit de unieke locatie van de KNZ&RV in Muiden heb je bovendien altijd keuze uit de weidsheid van het Markermeer of de prachtige rivier de Vecht.”

Zeewaardige 

Steenman vertelt dat de ‘Pilot Gig’ van oorsprong een sloep uit de uiterste zuidwesthoek van Groot-Brittannië is. “Deze regio staat bekend om zijn ruige kustlijn en harde wind. In een tijd waarin navigatie minder nauwkeurig was, was het voor zeeschepen essentieel om loodsen aan boord te brengen die de lokale situatie kenden. De Gig is ontworpen om hierin te voorzien met zes roeiers en een stuurman, als snelste zeewaardige sloep van die tijd.”

Introductiedag

“Onze vereniging heeft vijf Gigs, waar we met vijf dames- en vijf herenteams in roeien. We willen graag meer mensen laten kennismaken met deze prachtige sport. Daarom organiseren we op zondag 7 april tussen 13.00 en 16.00 uur een introductiedag voor geïnteresseerden uit de omgeving Gooise Meren en Weesp.”

Tijdens deze dag kan je vrijblijvend kennismaken met het gigroeien bij KNZ&RV Muiden en worden er introductielessen gegeven. Bevalt het? Dan kun je je de techniek eigen maken onder begeleiding van ervaren roeiers. Wie weet, wil je daarna recreatief blijven roeien of stap je in een team dat meedoet met de Nederlandse Kampioenschappen.

Aanmelden voor de introductiedag: aanmeldengigroeien@knzrv.nl. Meer informatie op www.knzrv.nl.

Uit de krant