De JO15-1 uit Muiden pakte de beker!
De JO15-1 uit Muiden pakte de beker! Foto: Jan Willem Knoll

Keeper JO15-1 Muiden blijkt briljante ‘penaltykiller’

MUIDEN - Muiden JO15-1 heeft afgelopen weekend de bekerfinale gewonnen. De finale - gespeeld op neutraal terrein in Uithoorn - vond plaats tegen de Vinkeveense voetbalclub Hertha.

De weg naar de finale was lang. Het team van SC Muiden, uitkomend in de eerste klasse, wist een drietal teams uitkomend in de hoofdklasse aan haar zegekar te binden. In de halve finale was Spirit uit Hoogkarspel de tegenstander. Het werd een zinderende wedstrijd die pas na penalty’s werd beslist.

Ook de finale werd een bloedstollende pot voetbal. In de eerste helft waren er veel kansen over en weer. Uiteindelijk was de ruststand 2-2. In de tweede helft begon de vermoeidheid een rol te spelen en werd er niet meer gescoord. Tijd dus voor de keepers om hun kunsten te vertonen. Uiteindelijk bleek Ayaan, de keeper van Muiden, een briljante penaltykiller te zijn; hij wist drie van de vier penalty’s te stoppen en besliste de penaltyreeks daarmee voortijdig. Een uitzinnig team bestormde het veld en nam de beker welverdiend mee naar huis.

Coach A. Doufikar, die een hecht team heeft weten te smeden van zijn ploeg, gaf aan trots te zijn op de progressie van zijn spelers dit seizoen en is vol vertrouwen dat zijn team volgend jaar opnieuw kan stunten.